Site pictogram Colombiaans.nl

Duvan Zapata, Atalanta’s hoop op Champions League

globalsoccershop

Voor het grote publiek is hij waarschijnlijk nog wat onbekend, maar voor supporters van de Italliaanse Serie A-club Atalanta zijn gewicht nu al in goud waard. Een publiekslieveling die zich vooral dit seizoen heeft ontpopt tot een absolute doelpuntenmachine. Een profielschets.

Loopbaan Duvan Zapata

Duvan werd geboren op 1 april, geen grap, 1991 in Cali en debuteerde in 2004 bij de lokale club in de jeugd van America Cali. In 2008 maakte hij de overstap naar het seniorenteam van America Cali en ging officieel betaald voetbal spelen. Hij speelde hier van 2008 – 2011, speelde 38 wedstrijden en scoorde hierin 7 doelpunten. Niet veel zou je zeggen, maar voor het Argentijnse Estudiantes was het genoeg om hem in 2011 over te nemen. Niet zonder succes, want hij speelde 44 wedstrijden en scoorde hierin 19 keer.

De oude liefde van Maradona

Napoli kreeg Duvan in het vizier en haalde hem in 2013 naar Italië om voor de oude liefde van Maradona te spelen. In twee seizoenen werd het niet een heel groot succes. Hij scoorde 11 doelpunten in 37 wedstrijden en werd verhuurd aan eerst Udinese en vervolgens ging hij naar Sampdoria. Hij kende wat blessureleed en kwam vorig jaar terecht bij Atalanta. Daar vond hij het plezier en de rust weer terug en begon zich prompt te ontwikkelen als doelpuntenmachine. Het publiek en ploeggenoten bij Atalanta wist niet wat hen overkwam en moest wennen aan de Colombiaanse doelpuntenregen die Bergamo teisterde.

Al twee keer ‘bijna Feyenoorder’

Hij zette zijn handtekening inmiddels al bijna twee keer onder een contract bij Feyenoord maar van een transfer mocht het tot dusver niet komen. De kans dat dát alsnog zal gebeuren lijkt met de goal kleiner te worden, zeker omdat Atalanta Zapata zeer waarschijnlijk definitief zal overnemen van Napoli. We zeggen waarschijnlijk omdat er een andere kaper op de kust is in de vorm van Inter Milan. Naar verluidt zal Icardi na dit seizoen vertrekken.

Europees voetbal

De doelpuntenregen van Duvan Zapata leidde ertoe dat Atalanta op dit moment op de zesde plaats staat die zelfs recht geeft op Europees voetbal. Atalanta mogen zichzelf samen met Juventus de meest scorende ploeg van de Serie A noemen. Vanavond zal Atalanta dat ook bekend staat als Atalanta Bergamo zijn top-6 plek veilig moeten stellen door te winnen tegen Empoli. Zapata scoorde 20 keer in 30 optredens en gaf 5 assists.

Lees ook:

– Duvan Zapata, de bijna-Feyenoorder die Milanese harten sneller doet kloppen

Mobiele versie afsluiten