Site pictogram Colombiaans.nl

De drie boodschappen van de Paus aan Colombia

globalsoccershop

De Paus is inmiddels al een paar dagen in Colombia. Gisteren bracht hij uitgebreid een bezoek aan Bogotá. In een van zijn eerste toespraken vroeg hij het volk van Colombia om vergevingsgezind te zijn, eenheid uit te stralen en rechtvaardig te zijn.

Paus Francisco noemde zijn tour naar Colombia een ‘Route van Vrede en Verzoening’. Hij zou naar Colombia komen om onder andere te praten over het verloop van het vredesproces met de FARC, en de nieuwe onderhandelingen met de Golfclan en de ELN. Zijn eerste volledige dag in Colombia was een 11-uur durende tocht met vele toespraken. De Paus erkende het gevoel van de Colombianen, die vonden, dat de FARC er nog mild vanaf waren gekomen, maar hij vroeg het volk toch om eenheid, vergeving en rechtvaardigheid te schenken, ook al ontvingen de rebellen marginale straffen.

Eerste toespraak bij Casa Nariño

Op het Plaza de Armas bij Casa Nariño gaf Paus Francisco zijn eerste toespraak nog voor president Santos. Voor Colombianen is de paus dan ook interessanter dan de president. Hij prijsde Santos voor zijn inspanningen om een einde te maken aan het gewapend geweld. ‘Ik kom hier om hen en jullie te vertellen dat jullie er niet alleen voor staan. We willen jullie begeleiden met deze belangrijke stap, laat mijn bezoek aan jullie een stimulans zijn die tot vrede en verzoening leidt’.

Palacio Cardenalicio

Bij het palacio Cardenalicio (Om de hoek van het Bolívar Plein) verzamelde zich meer dan 22.000 mensen. Vele van hen hadden al sinds 03.00 uur vanmorgen gewacht en stelden hun goede staanplaats veilig. ‘De jeugd zal iets heel moeilijks moeten doen; vergeven. Vergeef diegenen die ons iets heeft aangedaan.’ De dag van Paus Francisco was een lange. Deze begon om 08.00 uur in de morgen tot 19.15 uur in de avond.

foto El Tiempo

Mobiele versie afsluiten