Site pictogram Colombiaans.nl

Derk Bolt vanavond op tv met omstreden aflevering

globalsoccershop

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het programma Spoorloos op tv. In deze eerste aflevering is er uitgebreid aandacht voor de ontvoering van Follender en Bolt van afgelopen juni.

Bolt en camerman Follender reisde in juni af naar Colombia om de moeder van Margriet te traceren. Zij probeerde het eerder al via het televisieprogramma ‘Vermist’ maar had geen resultaat. Ze benaderde Spoorloos en Derk Bolt ging voor haar verhaal naar het grensgebied met Venezuela. Hij probeerde op deze manier om in contact te komen met haar moeder Olfanit.

Tijdens de zoektocht in het dorp El Tarra (Norte de Santander) op die bewuste 17 juni, stonden opeens leden van de ELN voor hun neus die beide heren meenamen voor een lange tocht door de jungle. De Spoorloos-medewerkers moesten zich verantwoorden voor hun uitrusting. Voor de Colombianen was het vreemd dat zij beschikten over zoveel camera- en computerapparatuur. Tot overmaat van ramp moesten zij dit, inclusief een drone, allemaal inleveren. De ELN dacht dat Bolt en Follender medewerkers van de CIA waren.

Bolt zei zich later terug in Nederland wel druk te maken over de uitrusting die nog steeds niet terug was. Later kreeg hij het bericht dat de apparatuur via tussenpersonen was overgedragen aan de Nederlandse ambassade in Bogotá. Vanavond worden er veel vragen beantwoord, niet alleen voor de kijker, maar ook voor Margriet. Derk Bolt komt in november ook met een boek over de ontvoering.
een boek over de ontvoering. De uitzending is te zien vanaf 21.15 uur op NPO 1.

Mobiele versie afsluiten