Site pictogram Colombiaans.nl

Derk Bolt ontvoerd in Colombia

globalsoccershop

El Tiempo meldt dat in Colombia afgelopen zaterdag cameraman Eugenio Follender en presentator Derk Bolt zijn ontvoerd tijdens de opname van het televisieprogramma Spoorloos.

Op dit moment wil de KRO-NCRV nog geen uitspraken doen over de verdwijning van hun twee werknemers en stuurt een aantal van haar eigen mensen naar Colombia toe om de zaak te onderzoeken. El Tiempo meldt verder dat het duo is ontvoerd door de ELN. De ontvoering vond plaats in het dorp El Tarra, bij Norte de Santander. Het gebied staat bekend als gebied van de ELN, die hier veelvuldig actief is.

De 62-jarige Derk Bolt was in het gevaarlijke gebied bezig aan een zoektocht voor een dame die haar biologische ouders zocht. Het Ministerie van Buitenlandse zaken gaat nog niet in op namen, maar zegt dat het gaat om twee journalisten die tegen hun zin vastgehouden worden. Ondertussen hebben ook de Colombiaanse autoriteiten lucht gekregen van de ontvoering en eisen onmiddellijke vrijlating van de twee Nederlanders.

Ondertussen hebben Colombiaanse autoriteiten veiligheidstroepen gestuurd om de Nederlanders op te sporten. Men neemt de ontvoering zeer serieus en heeft zelfs de luchtmacht op pad gestuurd om het gebied te verkennen waar de kidnapping plaatsvond.

25 jaar Derk Bolt

Derk Bolt is sinds 1991 werkzaam voor Spoorloos dat biologische familieleden van kinderen opspoort in binnen- en buitenland. Derk Bolt maakt zo’n 12 grotere reizen per jaar en is hiermee de helft van een jaar op pad. De presentator zei eerder in het AD dat Colombia en Brazilië zijn favoriete landen zijn om naartoe te reizen. “Er wonen aardige mensen, en je kunt er gemakkelijk zonder papieren filmen”.

De cameraman Eugenio Follender, die zijn metgezel in deze ontvoering is, is naast collega ook zijn beste vriend. Het is niet de eerste keer dat het vuur aan de schenen van het tweetal wordt gelegd. Zo wordt Bolt bijna in een Ghanese gevangenis gezet waar ‘wit mannenvlees’ zeer welkom was. In Colombia en Indonesië worden ze eens onder schot gehouden. Ook wordt hun auto eens doorzocht en zwaait er eens iemand met een mes. “Het is een voordeel dat we zes talen spreken, dan kun je jezelf er nog eens uit redden. In sommige situaties schrikken we heus wel, maar beseffen we ook dat we met z’n tweeën zijn”.
AD

Mobiele versie afsluiten