Site pictogram Colombiaans.nl

De wraak van James op zijn oude club

De wraak van James op zijn oude club
globalsoccershop

Vanavond neemt Bayern München het in de Champions League op tegen Real Madrid. Dat betekent voor James Rodríguez een weerzien met oud-teamgenoten.

Van wereldster naar bankzitter

We nemen je even mee naar vorig jaar. De Colombiaanse spelmaker is na het spelen van een uitmuntend WK’2014 gedegradeerd tot bankzitter en speelt in het team van Zidane amper. Na een sterk eerste seizoen in het shirt van de ‘Koninklijke’ (36 doelpunten en 41 assists in 111 wedstrijden) komt Zidane aan het roer, die de voorkeur geeft aan Modric. James loopt er verloren bij en is zichtbaar geïrriteerd en niet meer gelukkig bij de club uit de Spaanse hoofdstad. Gelukkig is begin van dit seizoen de oude trainer van James aan het roer gekomen bij Bayern München en dit (ver)leidt hem naar de Duitse club.

Van bankzitter naar wereldster

Toch slaat heel voetbalminnend Colombia even een noodkreet als Ancelotti bij Bayern wordt ontslagen en opgevolgd wordt door Jupp Heynckes. Maar Heynckes ziet het juist erg zitten in James en erkent diens offensieve kwaliteiten en versterkt deze zelfs door collega’s Thomas Müller en Javi Martínez naast hem te zetten. Dit blijkt een gouden zet dat gelijk zijn vruchten afwerpt. James werd een aantal weken geleden zelfs kampioen van Duitsland met aantrekkelijk en offensief voetbal en bewijst Zidane zijn ongelijk.

Gelukkig met James

Bayern München is zelfs zo gelukkig met de Colombiaanse ster dat zij James graag zouden willen overnemen van Real Madrid. In de huurovereenkomst stond al een optie tot koop. Dat houdt in dat James voor 42 miljoen euro naar de Duitse kampioen zou mogen verkassen. Het wordt een mooi potje tussen twee grootmachten. Zal James Rodríguez zijn gelijk ook kunnen bewijzen tegen zijn oude coach? Vanavond zullen we het weten.

Foto: Colombiaans.nl

Mobiele versie afsluiten