Site pictogram Colombiaans.nl

De kronieken van een bizarre week voor Luis Diaz

De kronieken van een bizarre week voor Luis Diaz

De kronieken van een bizarre week voor Luis Diaz

globalsoccershop

De ouders van FC Liverpool-aanvaller Luis Díaz werden op 28 oktober in het noordoosten van Colombia bij een tankstation in Barrancas ontvoerd. Het bleek een daad te zijn van de ELN, zijn moeder wist al vrij snel te ontsnappen, maar zijn vader bleef vastzitten.

Steunbetuiging van spelers

Verschillende spelers en collega’s uit Liverpool betuigde Díaz en zijn familie steun door met shirts met zijn naam erop. Ondertussen kon Luis Díaz niets anders dan zijn ouders op een afstand ondersteunen.

Op 5 november speelde hij nog mee met Liverpool tegen Luton Town. Hij werd matchwinner met het enige doelpunt en droeg deze op aan zijn vader.

Reddingsactie van de Colombiaanse politie

De COlombiaanse politie was al vrij snel erg alert en wist met wegblokkades de moeder van Luís al vrij snel te bevrijden. De 58-jarige vader zat vervolgens nog 12 dagen vast maar werd afgelopen week dinsdag vrijgelaten. Volgens de politie is geen losgeld betaald voor de ontvoering.

De politie wilde verder nog vertellen dat er in totaal vier mensen zijn aangehouden op verdenking van ontvoering.

Colombia – Brazilië

Twee dagen voor de beladen clash met buurland Brazilië in strijd om WK-tickets werd zijn vader pas vrijgelaten. Zijn collega en tegenstander Braziliaanse keeper Alisson was na de wedstrijd blij voor Díaz. ‘Nee, verliezen is nooit leuk, maar dit is groter dan voetbal. Mijn vriend is door een moeilijke periode gegaan en verdient deze zege en doelpunten’.

Luís Díaz werd in deze bizarre weken de redder van de natie door niet alleen met Colombia te winnen en daarmee goede zaken te doen voor WK-kwalificatie maar ook door beide doelpunten te scoren in de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Brazilie.

Zijn ouders zaten op de tribune en kon hun geluk niet op. Vader Luis Manuel Diaz en moeder brak in tranen uit toen zoonlief de winnende scoorden en Colombia hiermee naar de derde plek klommen. Dit maakte een einde aan een roerige week en kan met recht een de kronieken van een bizarre week voor Luis Diaz genoemd worden.

bekijk de samenvatting

Mobiele versie afsluiten