Site pictogram Colombiaans.nl

De artiesten van Venezuela Aid Live in Colombia

globalsoccershop

De artiesten van Venezuela Aid Live in Colombia staan te trappelen. Vandaag begint de grote inzamelingsactie om Venezuela te helpen. Meer dan 30 artiesten zullen gaan optreden.

Internationale samenstelling

Verschillende artiesten uit Colombia en Venezuela zullen optreden tijdens Richard Branson’s initiatief Venezuela Aid Live in Colombia. Ook zullen er vele andere artiesten deelnemen uit onder meer de Dominicaanse Republiek, Argentinië, Mexico, Puerto Rico, Spanje, Zweden en de Verenigde Staten.

Colombiaanse artiesten

Er zijn straks grote artiesten aanwezig waaronder veel Colombiaanse artiesten. Camilo Echeverry, Cholo Valderrama, Fonseca, Gusi, Jorge Villamizar, Juanes, Maluma, Santiago Cruz, Carlos Vives en Silvestre Dangond.

De keuze was reuze

De organisatie liet weten dat verschillende artiesten zichzelf aanboden om te spelen, maar dat er helaas simpelweg geen ruimte meer was deze in te passen in het programma.

It’s all about Venezuela

Hoewel het vandaag allemaal om Venezuela draait probeerde Pink Floyd’s Roger Waters nog even olie op het vuur te gooien met zijn provocerende uitspraken en video’s op Twitter. ‘Bemoei je niet met de politiek van een land. Laat de mensen in Venezuela met rust en laat ze samen tot een oplossing komen. Venezuela is een echte democratie‘.

Zijn uitspraken leidde tot veel boze reacties. Organisator Richard Branson wist wel raad met die uitspraken. ‘Raar dat hij zegt dat het een democratie is en de mensen niet leiden, maar dat is gewoon niet waar. Iedereen die ook maar iets weet van wat er in Venezuela speelt, weet dat zijn uitspraken niet kloppen en dat de Venezolanen snel hulp nodig hebben‘.

Ook Juanes liet weten dat hij fan is van Pink Floyd maar niet gediend is van deze uitspraken. ‘Ik ben een echte fan van Roger Waters, maar wat hij nu zegt, tekent wat hij weet over de situatie in het land; namelijk niets. Sean Penn zei eerder ook al zoiets dergelijks, maar de mensen lijden echt. Zij hebben geen idee waar ze het over hebben. Wij proberen met dit concert naast een stukje vreugde te geven ook de mensen in Venezuela een stem te geven en een hernieuwde mogelijkheid op vrijheid‘.

Venezuela Aid Live start vanmiddag

Venezuela Aid Live begint vanmiddag 17.00 uur Nederlandse tijd. Het concert is te volgen via live-stream op het YouTube-kanaal. Voor zover wij van Colombiaans.nl weten wordt het benefietconcert niet uitgezonden op Nederlandse kanalen.

Bekijk de promotievideo en artiesten

https://www.youtube.com/watch?v=hQSNJWu5eaA

Lees en bekijk

Venezuela Aid Live vanuit Colombia
YouTube-kanaal

Foto’s: Facebook-pagina Venezuela Aid Live

Mobiele versie afsluiten