Site pictogram Colombiaans.nl

David Endt looft Colombia “Ze hebben een prachtige as”

David Endt looft Colombia "Ze hebben een prachtige as"
globalsoccershop

Vanavond om 00.00 uur Nederlandse tijd neemt Colombia het in de eerste Copa América-duel op tegen oude rivaal Argentinië. De wedstrijd wordt in Nederland uitgezonden op Fox Sports 4. David Endt nam alvast een voorschot op wat we vanavond kunnen verwachten van Colombia en is lovend.

Door: Luis Ernesto van Baren

» Samen naar Colombia – Paraguay op groot scherm kijken? Koop hier direct tickets voor Colombian Vibes 2019

Toernooi voor de toekomst van Colombiaanse spelers

Voor sommige spelers wordt het sowieso een belangrijk toernooi om zich in de kijker te spelen. Onder andere captain James zal zich willen profileren als gewenste versterking voor iedere club. De 27-jarige spelverdeler drong bij zijn Duitse werkgever aan hem te laten gaan en keert officieel terug naar Real Madrid maar deze gaf aan niet van zijn diensten gebruik te willen maken. Cristiano Ronaldo belde in het voorjaar al met James of hij een overstap naar de Oude Dame ziet zitten. Ook voor spelers die niet bekend zijn in Europa valt nog veel te winnen. Ook zij kunnen de Copa América gebruiken als springplank naar Europa.

“Ik ben gek van Colombia”

Aldus David Endt (zie foto hierboven). De oud-teamchef van Ajax schuift in Fox Sports regelmatig aan als tafelgast en televisie-commentator en bespreekt met Milan van Dongen de aankomende editie van de Copa América. “Spelers van Colombia worden gekocht en spelen door heel Zuid-Amerika. Een killer-mentaliteit, daarom kun je altijd op ze rekenen. Bij Colombia begint het al bij keeper Ospina, daarvoor heb je die twee moordenaars Mina en Sánchez lopen en je hebt James en Falcao in een aanvallende rol. Dan heb ik het nog niet eens over Cuadrado en dan ook nog Edwin Cardona. Ik hou van hem. Ik begrijp dat hij niet helemaal in het pulletje valt omdat hij houdt van het nachtleven en van een drankje, maar ik vind hem echt de ‘Colombiaanse’Theo Janssen. Zo’n goede trap en vaak uit stand en het mooie is, is dat hij een hele goede klik heeft met James. Dus als die twee samen op het middenveld spelen kunnen we hele mooie dingen verwachten“, aldus David Endt

» Samen naar Colombia – Paraguay op groot scherm kijken? Koop hier direct tickets voor Colombian Vibes 2019

Welke andere spelers moeten we letten?

De meeste van kennen Edwin Cardona (zie foto hierboven) inmiddels wel. Hij is een interlandcap-hopper die de ene keer wel opgeroepen wordt en de andere keer niet. Hij moet de leegte opvullen die Juan “Quinterito” Quintero achterliet. Deze kampt met een ernstige knieblessure en moet deze Copa America aan zich voorbij laten gaan.


Let deze editie ook op Alfredo Morelos. De aanvaller van Glasgow Rangers wordt gezien als de natuurlijke opvolger van Falcao en scoort aan de lopende band bij zijn club. Hij speelde in totaal 45 wedstrijden in het seizoen 2018/2019 en scoorde daarin maar liefst 29 keer. Daarnaast staat hij ook bekend om zijn opvliegende karakter.

We houden je op de hoogte van de Copa América en brengen verslag uit van de wedstrijden van Los Cafeteros. Wil je het laatste groepsduel met andere Colombianen zien in een heerlijke Colombiaanse sfeer? Kom dan naar Colombian Vibes 2019. We brengen je naast de live wedstrijd op groot scherm ook een feest, DJ’s en Colombiaanse dansgroep Aires Colombianos. Dit mag je niet missen.
» Koop hier direct tickets voor Colombian Vibes 2019 voor 23 juni 2019

» Bekijk hier de korte aflevering van Fox terug

Mobiele versie afsluiten