Site pictogram Colombiaans.nl

Copa America special Colombia – Argentina

nieuws uit colombia op colombiaans.nl
globalsoccershop

Hoe leeft de Copa America binnen de Colombiaanse gemeenschap?

Het wordt een zeer spannende wedstrijd tussen zoals men in Zuid – Amerika dit noemt “David & Goliath” in voetbalprestaties. Colombia bereikte de tweede ronde doordat Brasil haar sportieve plicht deed. Argentina behaalde de tweede ronde met 2 winstpartijen en een gelijkspel. Maar beide teams zijn qua spel niet op het niveau waar ze horen.

Wat vinden de lezers van Colombiaans.nl?

Maar hoe denken de lezers van Colombiaans.nl over deze wedstrijd? Een vluchtige peiling leert dat de wedstrijd erg leeft in de Colombiaanse gemeenschap in Nederland. Colombiaans.nl stelden ze 4 vragen: Wat vindt je ervan dat Colombia in de kwartfinale staat? Ga je de wedstrijden kijken? Met wie ga je deze kijken? en tot slot: wat is jouw voorspelling?

Deniz
Ik ga de wedstrijd kijken op de laptop met familie samen gezellig op de bank en dan via mijn telefoon Skypen met vrienden uit Colombia. Ik hoop echt dat we winnen wordt echt spannend vanavond maar we gaan gewoon winnen. Mijn voorspelling: We gaan winnen met 3-1 voor Colombia natuurlijk!
Carlo John
Ik ga de wedstrijd kijken. Dit wel even in alle rust thuis via live stream. Ik vind Colombia op dit moment niet zo goed spelen. Falcao speelt als een oude man. Mijn voorspelling: Om eerlijk te zijn durf ik niet aan een voorspelling te denken…

Jan Pieter
Helaas kan ik de wedstrijd niet bekijken… Ik heb weekenddienst van werk. Ik moet uitgerust en stand-by staan. Ik had een uitnodiging ontvangen om de wedstrijd te komen kijken in een café in Utrecht.

Als ik kon zou ik het gedaan hebben. Mijn voorspelling is: Ik denk dat Argentinie gaat winnen. Meneer Messi is in bloedvorm maar uiteraard hoop ik op een winstpartij van Colombia.

Hermes
Ik wil sowieso de wedstrijd kijken, weet alleen nog niet waar. dit omdat onze kleine Colombiaantje moet slapen. Ik zou het graag in café willen kijken met andere Colombianen. Maar denk dat ik de wedstrijd met mijn vrouw Judith ga kijken, mits ze niet in slaap is gevallen.

Desalniettemin kijk ik met dezelfde spanning en hoge hartslag naar de wedstrijd, bij het volkslied zal ik weer n brok in mijn keel voelen en tot slot zal ik lekker mijn bedje in kruipen met een fijn gevoel. Omdat colombia met 2-1 heeft gewonnen

Mauricio
Ik ga de wedstrijd vannacht helaas niet bekijken. Dit omdat ik zaterdag samen met mijn broertjes naar Hilversum moet voor het programma Spoorloos en we om 11 uur ’s morgens al vertrekken. Mijn voorspelling: Het word 1-2 voor Colombia na verlengen. De personen die gaan scoren zijn Jackson en James. Van Argentinië Aguero
Karen
Ik ga morgen zeker kijken! ik kijk de wedstrijd samen met mijn moeder, man en dochtertje! We hebben onze t-shirts al klaar liggen. Ik vind het wel spannend. Argentina heeft een goed elftal en Colombia is niet op zijn best zoals vorig jaar tijdens het WK wel het geval was. Maar ondanks dit support ik mijn land voor 100% en hoop ik echt dat we winnen! Mijn voorspelling: Mochten we winnen verwacht ik dat het 1-0 wordt voor Colombia.

Wat vinden andere vrienden van Colombiaans.nl Nico Verbeek en Ed Veldhuizen?

Colombiaans.nl vroeg ook de mening van onze columnist Nico Verbeek en Ed Veldhuizen van Straatkinderen Medellín. Beiden zijn woonachtig in Medellín.

Nico Verbeek

wat vindt men ervan dat Colombia “ op het nippertje” toch doorging naar de kwartfinale?

In Colombia was opluchting, want nu kunnen ze toch door. Na het gelijkspel tegen Peru waren ze afhankelijk van Brazilië, maar die deed haar sportieve plicht en won van Venezuela. Iedereen heeft het gevoel dat Colombia een heel goed elftal heeft, met fantastische spelers, maar dat veel van die spelers helaas niet zo goed in vorm zijn. Veel van die spelers, zoals Falcao, Zuñiga, Armero, zaten bij hun clubs het afgelopen seizoen ook meestal op de reservebank.

hoe denk jij over de wedstrijd van morgen?

De wedstrijd van Colombia tegen Argentinië is aanstaande vrijdag. Het is altijd een geladen wedstrijd door de geschiedenis. In onderlinge wedstrijden op de Copa America heeft Argentinië veel vaker gewonnen dan Colombia, maar de laatste twintig jaar heeft Colombia vaker goed gespeeld en nu is Argentinië niet meer zo zeker van een overwinning. Voor Colombia blijft het belangrijkste resultaat in onderlinge wedstrijden de 5-0 overwinning die de Colombiaanse selectie boekte bij de kwalificatie-reeks voor het WK in 1994. Die wedstrijd vond plaats in september 1993, in het Monumental stadion in Buenos Aires, maar wordt nog vaak in herinnering gebracht door de media hier. Argentijnen worden in Colombia vaak gezien als hooghartig en arrogant, vooral als het over voetbal gaat, dus een overwinning zou een grote genoegdoening zijn.

De media wilde er een tweestrijd Messi-James van maken, maar daar wilde de Colombiaan niet aan, die zei in een interview dat Lionel Messi van een andere plaat kwam en dat hij zich niet op hetzelfde niveau achtte.

hoe denkt men over de kansen tegen Argentina?

Wedstrijden tegen landen als Argentinië en Brazilië zijn altijd moeilijk door het gewicht van de tegenstanders, maar juist tegen dergelijke tegenstanders speelt Colombia vaak goed. Ook lijkt Argentinië zelf niet zo goed in vorm te zijn, dus men vindt zeker dat Colombia niet kansloos is. Ook het spel van de Argentijnen, die veel ruimte weg gaven in de andere wedstrijden, lijkt in het voordeel van Colombia.

wat vindt men van het vertoonde spel tegen Venezuela en Brasil?

De wedstrijd tegen Venezuela was erg slecht en de spelers en de coach kregen wel kritiek te verduren. Er werd ook op gewezen dat veel spelers van Colombia niet in vorm zijn en bij hun eigen clubs niet eens speelden. Maar ook de erg defensieve tactiek van Venezuela werd gehekeld.

In de wedstrijd tegen Brazilië herstelde Colombia zich weer. Vooral de eerste helft speelden ze erg goed, bijna ouderwets. De wedstrijd was erg beladen, omdat in Colombia nog steeds het gevoel heerst dat de wedstrijd in de kwartfinale van de WK, toen Colombia door Brazilië werd uitgeschakeld, onterecht was verloren. Vooral door toedoen van de scheidsrechter die toen veel te hard spel van de Brazilianen toestond. Deze overwinning werd daarom ook door iedereen gevierd als een revanche.

hoe leeft de Copa America? waar merk je dit aan?

De Copa America is erg populair in Colombia. Bij de wedstrijden van het Colombiaanse elftal zitten alle cafés vol, komen de mensen weer samen, om de wedstrijd op tv’s en grote schermen te bekijken. Meestal onder het genot van behoorlijk wat drank. Toen woensdag de wedstrijd tegen Brazilië werd gewonnen, ging iedereen de straat op, om te vieren. Ook winkels profiteren van de Copa en versieren de gevels met de vlaggen van de landen die deelnemen. Kortom, elke wedstrijd van Colombia wordt automatische een nationaal volksfeest.

Nico’s voorspelling
Ik gok op een mooie wedstrijd, met veel doelpunten. Twee-twee, met verlenging en strafschoppen. En dan gaat Colombia door…

Ed Veldhuizen – Straatkinderen Medellín

wat vindt men ervan dat Colombia “ op het nippertje” toch doorging naar de kwartfinale?
Zeker sinds het afgelopen WK is de populariteit enorm toegenomen van het Colombiaanse voetbalteam onder de bevolking. Op een speeldag tijdens de Copa America loopt de helft de hele dag in een Colombia shirt, mooi om te zien. Het was moeilijk, maar men is erg blij dat het team door is naar de kwartfinale.

hoe denk jij over de wedstrijd van morgen?
Het wordt waarschijnlijk een zware wedstrijd met veel emotie. Argentinië zal gaan voetballen en dat ligt Colombia wel. Met spelers als Cuadrado en James op het middenveld heb je veel kwaliteit die de spitsen kunnen bedienen en zelf kunnen scoren. Het is zaak om de aanvallers van Argentinië onder bedwang te houden, lukt dat dan zal Colombia winnen.

hoe denkt men over de kansen tegen Argentina?
Colombia heeft een team met veel kwaliteit, vooral in aanvallend opzicht. Maar er zijn meer landen in Zuid-Amerika met veel kwaliteit, waaronder WK-finalist Argentinië. Men is zich ervan bewust dat het moeilijk zal worden, maar vertrouwen in het eigen team in een goede afloop is er zeker.

wat vindt men van het vertoonde spel tegen Venezuela en Brasil?
Tegen Venezuela was het moeilijk omdat zij heel verdedigend speelden en Colombia heeft daar moeite mee. Brazilië speelt meer open en bovendien speelde de emotie mee, de ‘fue gol de Yepes’ hoor je nog steeds regelmatig. Tegen Brazilië was men zeer te spreken over het voetbal en het resultaat.

hoe leeft de Copa America? waar merk je dit aan?
Copa America leeft enorm. Er is veel aandacht voor op televisie, veel mensen lopen in Colombia shirt en de vlaggen gaan uit als er gespeeld wordt. Het gaat om de eer in Zuid-Amerika met veel echte voetballanden. Als Colombia het toernooi wint zal er lang feest worden gevierd….

Ed’s Voorspelling
Oei, moeilijk…. mijn voorspelling is 2 – 1 voor Colombia omdat je altijd positief moet zijn over het team waarvan je supporter bent.

Mobiele versie afsluiten