Site pictogram Colombiaans.nl

Copa America Centenario: Kwartfinales

kwartfinales-copa-america-centenario

bron:voetbal.nl

globalsoccershop

De kaarten zijn geschud, vanaf morgennacht zullen de kwartfinales beginnen in de Copa America Centenario. In de laatste speelronde gaf Ecuador Haïti nog even een draai om de oren door met 4-0 te winnen. Ook Chili was op schot en kwalificeerde zich voor de volgende ronde door met 4-2 van Panama te winnen. De meest opvallende uitschakeling was natuurlijk die van Brazilië.

De goddelijk kanaries hebben vaak wel óf de kwaliteit in huis, of het geluk ‘aan de kont hangen’, maar verkeken zich behoorlijk in de tegenstand van Peru afgelopen maandagnacht. Peru scoorde namelijk met hun ‘hand van God’ en het duurde even voordat de scheidsrechter het doelpunt officieel toekende, maar het feest ging uiteindelijk gewoon door! Het discutabele doelpunt bleek ook gelijk de winnende te zijn.

Deze goddelijke geluksvogels mogen vrijdagnacht aantreden tegen de Koffieboeren. Peru – Colombia wordt gespeeld in New Jersey, in East Rutherford in het MetLife Stadium. Hierdoor worden de tijden ook iets gunstiger. Om 02:00 uur ‘s nachts begint de wedstrijd.

Peru heeft met een gelijkspel en twee winstpartijen met 1-0 niet erg overtuigd. Zij lijken het te moeten hebben van een sterke teamspirit. Colombia begon met een vliegende start en goed spel tegen gastland USA door te winnen met 0-2. Ook de tweede wedstrijd tegen Paraguay swingde Colombia naar een solide 2-1 overwinning. José Pékerman maakte in de laatste groepswedstrijd een belangrijke fout, net zoals Van Basten deed bij het EK in 2008. Voetballiefhebbers weten nog wel hoe Oranje de ene pak slaag na het andere uitdeelde in Oostenrijk en Zwitserland. Wie herinnert zich niet het verongelijkte hoofd van Luca Toni toen Nederland Italië afdroogde met 3-0, of de 4-1 overwinning op Frankrijk.

De laatste wedstrijd tegen de Roemenen besloot Van Basten het gehele elftal te vervangen en toen bleef het lang 0-0. Toen gerenommeerde spelers erin kwamen, liep het soepel en werd er pas gewonnen met 2-0. De rust van het A-elftal van Oranje van de twee wedstrijden daarvoor had geen goed gedaan en ze werden door het Rusland van Guus Hiddink uitgeschakeld. Lang verhaal kort: Colombia verloor de laatste wedstrijd met 2-3 en kan concluderen dat de basis sterk is, maar er achter de basiself de spoeling zeer dun is.

Hopelijk vergaat het Colombia morgennacht beter, maar het zal het A-team toch niet in de koude kleren gaan zitten. James schijnt op zijn laatste benen te lopen vanwege de blessure die hij in de eerste poulewedstrijd opliep. Direct na de Copa America zal hij daarom onder het mes gaan om zijn schouder weer 100% goed te kunnen gebruiken. De schouder schoot in de eerste wedstrijd tegen de Noord-Amerikanen uit de kom en bleef gevoelig. Inmiddels heeft de nieuwe coach van Manchester United, José Mourinho een belofte gemaakt aan James dat hij het magische rugnummer 7 krijgt als hij komt. Mourinho wil James als aangever voor aanvaller Zlatan Ibrahimovic.

Bij de kwartfinales die vannacht beginnen is er een nieuwe regel ingevoerd. Mocht het na 90 minuten nog steeds gelijk staan, dan zal er geen verlenging komen. In plaats hiervan volgen er direct strafschoppen. Dat belooft een spannend uiteinde te worden van een prachtig jubileumtoernooi, de Copa America Centenario 2016. Niet vergeten! Vrijdagnacht: Kwartfinale: Colombia – Peru om 02:00 Nederlandse tijd.

De Kwartfinales zien er als volgt uit:

Donderdagnacht 03:30 uur USA – Ecuador
Vrijdagnacht 02:00 uur Peru – Colombia
Zondagnacht 01:00 uur Argentinië – Venezuela
Zondagnacht 04:00 uur Mexico – Chili

Foto: EFE

Mobiele versie afsluiten