Site pictogram Colombiaans.nl

Copa America 2020 definitief in Colombia en Argentinië

Copa America 2020
globalsoccershop

De Copa America wordt definitief gespeeld in 2 landen. Argentinië zal 6 landen hosten en Colombia zal 6 landen hosten’, aldus Colombiaanse federatiepresident Ramón Jesurún.

2 landen, 2 groepen

De Copa America 2020 van volgend jaar zal in twee landen georganiseerd worden. Een paar dagen geleden kwam men met elkaar overeen over de details. Zes landen zullen hun groepsfase afwerken in Argentinië en de andere zes in Colombia.

Details Copa America 2020

Het toernooi wordt gehouden in juni 2020. Colombia zal de gastheer zijn van Brazilië, Venezuela, Peru, Ecuador en een gastland.

Argentinië zal de gastheer zijn van Uruguay, Paraguay, Chili, Bolivia en een gastland. Voor deze editie werd er niet geloot maar landen geselecteerd op basis van locatie. De landen die ‘in de buurt’ liggen van Colombia worden automatisch gast van Colombia. Ditzelfde geldt voor Argentinië.

Eerder gaf de Verenigde Staten ook al aan het toernooi te willen organiseren en hiervan een continententoernooi van te willen maken. Alle landen inclusief de landen uit de Cariben zouden de mogelijkheid krijgen om deel te nemen. De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie gaf aan dat zij het willen houden bij Zuid-Amerikaanse landen. Sinds 1993 worden er elke editie 2 landen uitgenodigd als ‘gast’. Mexico en de Verenigde Staten waren er regelmatig bij.

Lees ook:

– Volgend jaar Copa America in Colombia… én Argentinië

Mobiele versie afsluiten