Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia’s voetbalploeg mannen door naar de kwartfinale Olympische Spelen

Colombia’s voetbalploeg mannen door naar de kwartfinale Olympische Spelen
globalsoccershop

De Colombiaanse mannen moesten gisteren Nigeria verslaan om door te gaan naar de laatste 16 van het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. Gelukkig wonnen zij vrij eenvoudig van Nigeria en komen a.s. zondag 14 augustus uit tegen het Brazilië van Neymar.

De kwalificatie van de Colombiaanse voetbalploeg kwam niet bepaald eenvoudig tot stand. In de eerste wedstrijd tegen Zweden werd een achterstand van 2-1 omgebogen in 2-2 dankzij Teo Gutiérrez. Tegen Japan dreigde een catastrofe doordat Colombia een 2-0 voorsprong uit handen gaf, maar de wedstrijd bleef wederom steken op 2-2. Daarom moest de wedstrijd tegen Nigeria winnend afgesloten worden om nog kans te maken op de kwartfinales. Pabón en wederom Teo Gutiérrez redde de Colombiaanse eer en mogen zich zondag gaan opmaken voor de wedstrijd tegen het eveneens inspiratieloze voetbalteam onder aanvoering van Neymar.

Neymar mocht van Nike niet uitkomen op de afgelopen editie van de Copa America omdat hij moest schitteren op de Olympische Spelen in eigen land. Maar dit toernooi leek voor Brazilië desastreus te eindigen door de doelpuntloze gelijke spelen tegen Zuid-Afrika en Irak. Afgelopen nacht lieten de Goddelijke Kanaries dan eindelijk zien waartoe zij in staat zijn. Denemarken kreeg een pak slaag met maar liefst 4-0. De wedstrijd van zondag op maandag begint om 03:00 uur.

Mobiele versie afsluiten