Site pictogram Colombiaans.nl

Juan Manuel Santos: Colombianen, welkom in Europa!

globalsoccershop

Juan Manuel Santos: Colombianen, welkom in Europa!

We hebben in een eerder stadium al gemeld dat de hoop was dat Colombianen naar Europa kunnen reizen zonder Visa voor het einde van 2015. Woensdagavond was het nieuws daar dat de EU de maatregel heeft ondertekend waardoor de Visum-verplichting vervalt. Officieel loopt deze maatregel tot oktober, maar de kans dat men deze regel laat vervallen lijkt nu wederom een grote stap dichterbij.

Het Ministerie van Buitenlandse zaken zegt: “Het is vanaf oktober 2015 de bedoeling dat Colombiaanse burgers maximaal 90 dagen zonder Visum kunnen reizen naar de 26 lidstaten van Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Er is slechts nog één handtekening nodig en die behoort bij een laatste fase, en die hopen we in de komende 3 maanden op te lossen, maar kan ook iets langer duren”.

President Santos was zeer verheugd met één van de laatste handtekeningen van de EU. Hij was aanwezig bij de top in Brussel. Hij twitterde direct na afloop en ondertekening: Colombianen, welkom in Europa!

Conclusie:

Het kan bijna niet meer fout gaan. Colombiaanse burgers zullen Europa zonder Visum mogen bezoeken. De vraag is alleen of dit in oktober al zo mag zijn of later in 2015. Uiteraard houden we u op de hoogte

Mobiele versie afsluiten