Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse restauranten deel 2: El Panalazo

colombiaanse restauranten
globalsoccershop

We bezochten onlangs El Panelazo. Dit restaurant in Amsterdam-Zuid is niet heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je moet het net weten te vinden. We hadden gereserveerd en er was nog ruimte. Bij aankomst op donderdagavond waren er een aantal tafels bezet, maar leek niet storm te lopen.
We besloten om buiten te gaan zitten omdat het binnen te warm was.

Door: Luis Ernesto van Baren

Het tafeltje

Het was heerlijk weer, echt ‘buitenzit weer’. Dat gingen we ook maar doen. We bekeken de kaart en werden hier wel blij van. Er waren genoeg keuzes om te maken. Niet extreem veel, wat de kwaliteit ook niet ten goede zou komen.

Het eten en drinken

Het eten en drinken was typisch Colombiaans. We dronken Postobon Manzana en Colombiana. We kozen voor een bandeja paisa en sancocho. Het smaakte goed en zelfs de rijst was erg smakelijk klaargemaakt. We vroegen of men een extra portie maduro’s erbij wilden serveren. Dit stond niet op het menu, dus we hoopten maar dat de bakbananen aanwezig waren. We kregen een mooie portie bakbanaan bij het hoofdgerecht geserveerd en was als bijgerecht geen probleem.

Conclusie

Bij de conclusie kijken we naar het eten, service, sfeer en totaalbeleving.

Eten & drinken

We hadden twee voorgerechten besteld. Arepa con queso en een arepo con pollo. Dit waren behoorlijk grote porties en hadden veel weg van stevige “witte” pannenkoeken. De vulling was kaas en bij de andere kip. De smaak was goed, maar als voorgerecht te veel. De tijd tussen het voor- en hoofdgerecht had men goed ingeschat. Het duurde ongeveer 35 minuten voordat het hoofdgerecht geserveerd werd.

Ondertussen bleven de klanten komen. Na iets meer dan een half uur werd de bandeja paisa en sancocho geserveerd. Beide gerechten zagen er erg goed uit, maar! Er kwam meer! Bij de sancocho werd nog een groot en vol bord geserveerd met een flinke portie rijst, kip, yuca en avocado. Dit terwijl de maaltijdsoep voldoende zou zijn om vol te raken.
Beoordeling:

Service

De service werd verzorgd door Stephanie. Dit was de eigenaar van El Panelazo. Sinds vorig jaar heeft zij het stokje overgenomen van de vorige eigenaar. De vorige eigenaar had het restaurant 5 jaar. Stephanie had het misschien niet al te druk (in het begin), maar was zeer scherp en attent en kwam tot wel drie keer langs onze tafel tijdens alleen ons hoofdgerecht om te vragen of alles naar wens was.
Beoordeling:

Sfeer

De sfeer binnen qua decoratie was aanwezig maar was gedateerd, maar je zag dat er moeite in was gestoken. Wat landelijk moest ogen, oogde ouderwets en daardoor gedateerd. Buiten was het een ander verhaal. Hier stonden alleen wat tafels en stoelen.
Beoordeling:

Prijs / kwaliteit

Totaalbeleving

Het restaurant bevindt zich niet in de meest aansprekende wijk en gebouw. Er is geprobeerd om er van binnen iets van te maken, iets dat we bij het vorige restaurant, Azucar, duidelijk misten. Mocht je het restaurant willen bezoeken dan moet je snel zijn. Stephanie gaf aan dat zij het sinds vorig jaar augustus had overgenomen maar hier niet mee door ging. Ze gaf aan dat de deuren van El Panelazo zullen sluiten op 31 december 2019.
Beoordeling:

Lees de vorige Tour der Colombiaanse restauranten

– Colombiaanse restauranten deel 1: Azucar

Disclaimer en verantwoording
*We hebben El Panelazo op een donderdag bezocht. Dat smaken verschillen moge duidelijk zijn. Wij proberen een kritisch beeld te scheppen van Colombiaanse-, of Latijns-Amerikaanse restauranten die in Colombiaanse handen zijn. Dit onderzoek voeren wij met plezier uit, omdat wij simpelweg houden van Colombia en… eten!

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen:



Mobiele versie afsluiten