Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse President kondigt 3 dagen van nationale rouw af

Colombiaanse-President-kondigt-3-dagen-van-nationale-rouw-af
globalsoccershop

BOGOTÁ – Terwijl de hele wereld gisteren zijn medeleven naar nabestaanden van de overledenen betuigden, spoedde president Iván Duque zich van zijn werkbezoek terug naar Bogotá.
Politie en hulpverleners waren tot gisteravond laat nog bezig met het helpen van slachtoffers en het onderzoek doen. Rond middernacht nam men de “schade” op en liet in een verklaring weten dat er op dit moment 21 mensen zijn overleden en er 85 gewonden zijn.

Verklaring van de VN

De Verenigde Naties uitte zijn walging in een verklaring. “Het is een onaanvaardbare misdaad die totaal indruist tegen de inspanningen van een land dat zijn negatieve imago tracht af te schudden.”

Verklaring van de Amerikaanse ambassade in Colombia

We betuigen onze oprechte deelneming voor de nabestaanden. We bieden de Colombianen onze hulp aan bij het onderzoeken van deze laffe daad en zijn solidair met de Colombiaanse politie”. De autobom ging af op onderstaande locatie, op het terrein van de General Santander National Police Academy.

Reactie van President Iván Duque

Jorge Restrepo, directeur van het Onderzoekscentrum voor Conflict Analyse zei dat deze aanslag de politieke agenda van Duque zal gaan bepalen en gaf aan benieuwd te zijn naar de sancties.

De president was onverbiddelijk over de autobom die afging. President Duque zei gisteren in het Casa de Nariño:
“Onze liefde gaat uit naar de nabestaanden van de slachtoffers. We bieden hen onze hulp en begeleiding aan. Ter ere van hen hebben we drie dagen van nationale rouw afgekondigd.”


“Dit is een afschuwelijke aanval in een omgeving waar jonge mensen aanwezig waren en ongewapende studenten. Het is niet alleen een aanval op de jeugd of politie maar tegen de gehele samenleving. Deze zieke terroristische daad zal niet ongestraft blijven.”

Lees ook

– Bomaanslag Bogotá: Stand van zaken
– UPDATE — 8 doden en 41 gewonden bij autobom Bogotá
– Auto met bom Bogotá reed plotseling terrein op

Mobiele versie afsluiten