Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse film Encanto wint Oscar voor Beste Animatiefilm

Colombiaanse film Encanto wint Oscar voor Beste Animatiefilm

Wat een mooi nieuws! Dat Will Smith Chris Rock een mep gaf boeit niemand want even later kwam het leukste nieuws van de avond: Encanto wint Oscar voor Beste Animatiefilm. Een prachtige opsteker voor iedereen die Colombia liefheeft.

Uitreiking

Vannacht werd in Hollywood de 94e editie van de Oscars gehouden. Grote namen waren aanwezig om het spektakel te aanschouwen en er misschien wel met een beeldje vandoor te gaan. Zo ook de makers van Disney’s Encanto. De 60e animatiefilm van Disney deed veel stof opwaaien en was bij de première van de film vorig jaar in het El Capitan Theatre (Los Angeles) op 3 november per direct een grote kanshebber voor de Oscars.

Een de hoop en verwachting werd realiteit zodra de naam ‘Encanto’ luid door de microfoon werd geroepen als winnaar van Best Animated Feature. De prijs werd opgehaald door de reggiseurs en verhaalschrijvers Jared Bush, Byron Howard en Charise Castro Smith.

Complete animatiefilm

Kijkers en critici waren direct helemaal weg van de film en van de familie Madrigal die in een magisch huis woont. Critici waren van mening dat werkelijk álles klopte aan de film. Animatie, personages en de muziek. Geen wonder natuurlijk dat Encanto maar liefst drie Oscar-nominaties in de wacht sleepte:

Waar ging Encanto ook alweer over?

Encanto betekent zoiets als enchantment / betovering. De Familie Madrigals is een aparte familie. Je moet ze eigenlijk een beetje kennen. De familie woont verscholen in de bergen van Colombia in een magische plek dat ook wel ‘Encanto’wordt genoemd.

De magie, of eigenlijk betovering geeft ieder kind in de familie een speciale gave, behalve Mirabel. Maar al snel zal ze erachter komen dat uitgerekend juist zij diegene is die de betovering van Encanto in stand kan houden.

Bekende stemmen

De stem van Mirabel wordt gedaan door Stephanie Beatriz. Verder komen er bekende stemmen langs zoals John Leguizamo, Wilmer Valderrama en Maluma.

Optreden

Tijdens de Oscar-uitreiking van gisteravond werd een optreden gegeven door de originele cast van Encanto van het nummer ‘We Don’t Talk About Bruno’. Het wordt nog een leuke verrassing wanneer er gasten als Megan Thee Stallion, Becky G en Luis Fonsi meedoen. Bekijk het optreden hier in de film.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDwrW5xBryo

Extra informatie Encanto

Budget: 50 miljoen dollar
Verdiensten wereldwijd: 252 miljoen dollar
Duur van de film: 1:42 uur
Informatie van IMDB

Encanto shop

Ben je zo ‘in to’ Encanto of zoek je nog een leuk cadeautje voor alle leeftijden? Wat dacht je van een DVD, CD, Lego of poster? Koop het hieronder via Bol.com.

Laatste nieuws uit Colombia

– Los Cafeteros mag blijven hopen op WK dankzij winstpartij

Mobiele versie afsluiten