Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse doet intrede in Formule 1

globalsoccershop

De Colombiaanse Tatiana Calderón zal haar intrede doen in de Formule 1. Alfa Romeo Sauber maakte gisteren bekend dat de 24-jarige aan het team toegevoegd zal worden als testcoureur.

Dit seizoen zal ze haar opwachting maken bij de bandentest of vrije trainingen. Eerder werkte ze bij het team als ontwikkelings- en simulatorcoureur, maar krijgt nu een meer officiële rol als testcoureur. Calderón zal de baan op gaan met de C37 in een vrije training.

Mocht ze inderdaad ingezet worden tijdens het raceweekend, zou ze de eerste vrouwelijke coureur zijn sinds Susie Wolff. Susie Wolff was tot 2015 aan Williams verbonden als reserve- en testcoureur. De Colombiaanse Calderón verdiende haar sporen als coureur in de Formule 3 en neemt actief deel aan de GP3.

In haar nopjes

De 24-jarige is uiteraard in haar nopjes met haar nieuwe officiële rol. “Ik ben blij dat ik deze rol in het seizoen 2018 mag vervullen. Deze kans is een mooie mogelijkheid onze samenwerking uit te breiden en gebruik te maken van mijn kennis die ik heb opgedaan als ontwikkelingscoureur. Ik wil het team bedanken voor deze fantastische kans”.

foto: James Moy / EFE

Mobiele versie afsluiten