Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse deelnemers Tour de France 2023

Colombiaanse deelnemers Tour de France 2023

De tour der touren begint weer. Er staan vijf Colombianen aan de start. Colombiaans.nl stelt ze je aan je voor.

Door: Romke Rodrigo de Jong

Zonet is de grootste wielerronde ter wereld gestart. Vandaag en morgen wordt er gestreden in Spanje. Vanaf maandag wordt de Franse Bodem betreden en niet meer verlaten. Er worden bergen beklommen in de Pyreneeën, Jura en Alpen. Ook al vind je het wielrennen saai, alleen al voor de mooie landschappen is het leuk om de naar te kijken. Over 3 weken zien we de renners finishen in Parijs.

Welke Colombianen gaan we dit jaar aanmoedigen?


Rigoberto Urán
Komt uit Urrao, Colombia. Urán staat bekend om zijn sterke prestaties in etappekoersen en eendaagse klassiekers. RiGO is tweede geworden in zowel de Tour de France (2017) als de Giro (2013, 2014). Naast fietsen is hij ook een zakenman. Wil je in een hippe Colombiaanse kleding fietsen? Kijk dan eens in zijn eigen webshop: gorigogo.cc.


Egan Bernal
Geboren op 13 januari 1997 in Bogotá, Colombia. Bernal kreeg internationale erkenning na het winnen van de Tour de France van 2019, waarmee hij de eerste Colombiaan werd die dit presteerde. Hij rijdt voor de INEOS Grenadiers ploeg. Bernal staat bekend om zijn klimcapaciteiten. Na afwezigheid vanwege een levensgevaarlijke valpartij is hij nu eindelijk weer terug in de tour om te strijden.


Esteban Chaves
Geboren in Bogota. Chaves heeft veel succes geboekt in etappekoersen, met name in de Grote Rondes. Hij eindigde als tweede in de Giro d’Italia van 2016 en werd daarmee de eerste Colombiaan die het podium haalde in die wedstrijd. Chaves heeft ook etappes gewonnen in de Vuelta a España. Hij is de wegkampioen van Colombia en doet nu voor de vierde keer mee aan de Tour.


Daniel Martínez
Afkomstig uit Soacha. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om uit te blinken in zowel klimmen als tijdrijden. Martínez won in 2020 het Critérium du Dauphiné en reed goed in de Tour de Suisse.


Harold Tejada,
In Gachantivá Geboren. Tejada heeft als jonge renner veelbelovend laten zien en heeft zijn sporen verdiend in het professionele peloton. In 2021 sloot hij zich aan bij de Astana. Hoewel hij misschien niet zoveel erkenning heeft gekregen als de andere renners op deze lijst, heeft Tejada veel talent. Na een goede indruk tijdens de Ronde van Zwitsersland heeft zijn team besloten hem mee te nemen naar de Tour.

Dit zijn de Colombiaanse deelnemers Tour de France 2023. Ga jij ze intensief volgen? Ja toch? Het worden heerlijke sportweken. Want deze maand beginnen ook de Colombiaanse voetbalvrouwen aan hun WK in Australie en Nieuw-Zeeland. Stay Tuned.

Mobiele versie afsluiten