Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse Avianca neemt 16 nieuwe vliegtuigen in gebruik

globalsoccershop

Avianca is bezig aan een opmars in luchtvaartland. De maatschappij investeert maar liefst 473 miljoen dollar om 16 nieuwe vliegtuigen toe te voegen aan de vloot.

Nederlandse puinruimingsdienst

Jarenlang had Avianca financiële problemen en moest Nederlander Anko van der Werff (zie afbeelding hierboven en klik er op voor het hele interview) worden ingevlogen om letterlijk puin te ruimen. Hij bracht Avianca weer op niveau maar toen brak COVID uit. Avianca moest snijden in het aantal vliegtuigen, routes en collega’s.

Avianca krabbelde langzaam weer op maar moest noodgedwongen voor de rechtbank in New York faillissement aanvragen voor de Amerikaanse gedeelte van het bedrijf.

Middellange afstandsroutes versterken

Het Colombiaanse Avianca neemt 16 nieuwe vliegtuigen in gebruik om hun positie in de markt te versterken. Na regen komt zonneschijn, zo ook voor Avianca. Nu krabbelt Avianca langzaam op en investeert 473 miljoen dollar om 16 nieuwe vliegtuigen in gebruik te nemen. Op deze manier wil men de aanwezigheid op middellange afstandsroutes versterken. Volgens ingewijden zou Avianca dit ook wel moeten omdat nieuwe concurrenten de markt betreden zoals JetSmart (Chili).


In het najaar zullen de vliegtuigen in gebruik worden genomen, samen met, al dan niet toevallig, de intreding van het Chileense JetSmart op de Colombiaanse markt. Avianca zet in op direct point-to-point-vluchten. Point-to-point-vluchten zijn vluchten naar directe luchthavens ongeacht de grootte van het vliegveld. Het grote voordeel hiervan is dat de passagier minder vaak of eigenlijk niet hoeft over te stappen.

1 miljoen Colombiaanse stoelen

Door de toevoeging van de toestellen zal de luchtvaartmaatschappij in staat zijn om wekelijks rond de één miljoen stoelen te vullen voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Steden als Cartagena, Cali, Bogotá, Medellín en Santa Marta zullen een breder vliegaanbod zien. Ook zullen de internationale bestemmingen uitgebreid worden richting Midden- en Noord-Amerika en het Caribisch gebied. Het Colombiaanse Avianca neemt 16 nieuwe vliegtuigen in gebruik en dat is mooi nieuws voor een bedrijf dat het niet heel rooskleurig voor stond.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten