Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaans.nl nodigt je uit voor het nieuwe Festival ColorEs Colombia

globalsoccershop

Festival ColorEs Colombia is een nieuw Colombiaans festival waar muziek, kunst en kennis samenkomen. Dit festival speelt zich af op vier verschillende data. Namelijk 8, 9, 10 en 11 december a.s.. Omdat wij veel waarde hechten aan het verspreiden van kennis over Colombia ondersteunen wij dit initiatief van harte.

Wat is Festival ColorEs Colombia ?

Met het festival willen de organisatoren laten zien hoe vitaal en bruisend Colombia op verschillende terreinen is. De focus van het Festival ColorEs Colombia zal liggen op muziek en in het bijzonder op de ‘Nieuwe Colombiaanse Muziek’ , een stroming die traditionele stijlen uit uiteenlopende regio’s mixt maar ook met nieuwe combineert. Kijk daarom ook niet vreemd op als je folklorische stijlen herkent met een vleugje pop, hiphop of jazz.

Waar en wanneer is het festival?

Het festival wordt gehouden op 8, 9, 10 en 11 december en speelt zich af in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Wat is er waar te doen?


Donderdag 8 december, 18:30 uur, Instituto Cervantes Utrecht
Domplein 3, 3512 JC Utrecht

Een lezing over de ‘Nieuwe Colombiaanse muziek’ vooral uit het kustgebied, in het Instituto Cervantes.

DIRECT KAARTEN KOPEN

Vrijdag 9 december, 20:30 uur, Bimhuis Amsterdam
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam
Vandaag zal er een dubbelconcert gegeven worden door twee belangrijke Colombiaanse muziekbands Guafa Trio en La Jagua. Het zijn twee goede voorbeelden van de nieuwe stroming in de Colombiaanse muziek die de vele traditionele muziekstijlen van het land een moderne draai geven en combineren met pop, hiphop, elektronische muziek en jazz.

DIRECT KAARTEN KOPEN

Zaterdag 10 december, 20:15 uur, De Doelen Rotterdam
Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam

Na de aftrap van het festival op 9 december, zal deze dag opnieuw een dubbelconcert door twee belangrijke Colombiaanse muziekbands Guafa Trio en La Jagua gegeven worden. Een tweede kans dus om deze geweldige voorbeelden van de ‘Nieuwe Colombiaanse Muziek’ te beluisteren. Een nieuwe stroming waarin jonge musici de vele traditionele muziekstijlen van het land een moderne draai geven en combineren met pop, hiphop en jazz.

DIRECT KAARTEN KOPEN

Zondag 11 december, 15:00 uur, Bijlmer Parktheater Amsterdam
Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam-Zuidoost

Het festival wordt afgesloten met een speciale en bijzondere ontmoeting tussen Colombia, Suriname en Argentinië. Het concert trapt af met Guafa Trio uit Colombia. Na de pauze treden special guest met Surinaams/Nederlandse roots Ronald Snijders (dwarsfluit) en de Argentijns-Nederlandse pianist Juan Pablo Dobal op. Aan het einde zullen zij allemaal samen gaan spelen. Deze middag zal ook het Guafa Trio optreden.

DIRECT KAARTEN KOPEN

Schilderijexpositie 3- 18 december
Singel 100, 1015 AD Amsterdam
Van 3 – 18 december zal er een kunstexpositie gehouden worden. Deze schilderijexpositie is genaamd ‘Bolivar Enamorado’ door Diego Pombo. De expositie wordt gehouden in Amsterdam in de Galerie Art, Singel 100.

Programma Festival ColorEs Colombia

Muziek

Datum & tijd Wat Locatie
Vr 9 dec 20.30 Guafa Trio en La Jagua AMSTERDAM Bimhuis
Za 10 dec 20.15 Guafa Trio en La Jagua ROTTERDAM De Doelen
Zo 11 dec 15.00 ‘Latin Crossroads’ i.s.m. Bimhuis.
Met Guafa Trio, Ronald Snijders,
Juan Pablo Dobal, Jaime Rodríguez
AMSTERDAM Bijlmer Parktheater

Lezing

Datum & tijd Wat Locatie
Do 8 dec 18.30 ‘De muziek van het Pacifische kustgebied van Colombia en haar nieuwe makers’ door Diego Pombo – met live muziek door La Jagua (duo) UTRECHT Instituto Cervantes

Schilderijenexpositie

Datum & tijd Wat Locatie
3 – 18 dec ‘Bolivar Enamorado’ door Diego Pombo AMSTERDAM Galerie Art Singel 100

Meer over de deelnemende artiesten…

La Jagua

Guafa Trio is een van de meest vernieuwende groepen binnen de hedendaagse traditionele muziek in Colombia. Ignacio Ramos – fluit, maracas en muzikale leiding, Cristian Camilo Guataquira – cuatro (kleine viersnaren-gitaar), Javier Andrés Mesa – basgitaar.

Ronald Snijders – dwarsfluit. Surinaams-Nederlandse jazz-veteraan. Uitvinder van de ‘kawina-‘ and ‘kaseko-jazz’.

Juan Pablo Dobal – piano. Argentijns-Nederlandse toppianist. Thuis in vele stijlen, van klassieke en geïmproviseeerde muziek, tot folkore, tango, en jazz.

Jaime Rodríguez – percussie. Colombiaans-Nederlandse percussionist en bandleider (o.a. Rumbatá Beat Band). Initiator van het Festival ColorEs Colombia.

In de aankomende dagen komen we met meer informatie.

Bekijk Guafa Trio in actie

Mobiele versie afsluiten