Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaans.nl en Movies That Matter nodigen je uit voor de wereldpremière van: Onverharde weg naar Vrede

Onverharde weg naar Vrede
globalsoccershop

Op zaterdag 23 maart 2019 is het zover: De film ‘Onverharde weg naar Vrede’ (Unpaved Road to Peace) gaat dan in wereldpremière. Regisseur en cameraman Jaap van ‘t Kruis maakte de documentaire en volgde het vredesproces tussen de regering en de FARC voor een jaar op de voet en maakte deze documentaire met Farid Julicué in de hoofdrol als “Boodschapper van de vrede”.

Het verhaal

Het dorpje Caldono (Cauca) telt slechts iets meer dan 30.000 inwoners maar was jarenlang het strijdtoneel van het conflict dat uiteindelijk 52 jaar duurde. Caldono bleek een kweekvijver voor guerrillastrijders die zich al op jonge leeftijd aansloten. Het vredesakkoord tussen regering en FARC is ondertekened en de strijders keren terug naar hun geboortegebied, maar zijn ze nog wel welkom? Is vrede stichten niet te moeilijk nu er andere groeperingen op staan?


Farid Julicué (foto hierboven) is de zogenoemde ‘gemeenschapsleider’ in Caldono en droomt van absolute vrede. In de documentaire bezoekt hij ex-FARC-soldaten in het transitiekamp en kun je zien hoe hij een verzoeningsbijeenkomst organiseert. De dorpelingen staan echter met veel scepsis eigenlijk niet echt te wachten op de terugkeer van de ex-FARC-leden. Haat, onbegrip en angst regeert bij de dorpelingen. Het is een gevaarlijke tijd want in 2018 werden gemeenschapsleiders zoals Farid maar liefst 125 keer om het leven gebracht.

Wereldpremière op 23 maart

Movies That Matter presenteert de wereldpremière van ‘Onverharde weg naar Vrede’ op 23 maart 2019 in Den Haag. Je kunt bij de wereldpremière aanwezig zijn van 23 maart door kaartjes te kopen. Wij van Colombiaans.nl zijn daarnaast verheugd mee te delen dat wij er maar liefst 4(!) mogen weggeven! Hierover later meer.

Farid Julicué aanwezig bij de wereldpremière

‘Vrede komt niet vanzelf. Vrede is als een vlinder met prachtige kleuren maar oh, zo kwetsbaar’, aldus Farid Julicué. Onverharde weg naar Vrede zal zijn wereldpremière kennen op zaterdag 23 maart en Farid Julicué zal hier ook aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Ook regisseur Jaap van ’t Kruis is aanwezig.

WIN 4 TICKETS VOOR ‘ONVERHARDE WEG NAAR VREDE’

Wij mogen van Movies That Matter maar liefst 4 kaarten voor de wereldpremière op 23 maart weggeven.

Hoe werkt het?
1. Er komt morgen om 12.00 uur een prijsvraag op onze Facebook-pagina
2. Beantwoord deze met een privébericht naar ons
3. Donderdag trekken we 2 winnaars die iemand mee mogen nemen
* Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

Koop jouw tickets voor de wereldpremière of een andere datum

Onverharde weg naar Vrede (Unpaved Road to Peace) draait van 23 – 30 maart bij het Movies That Matter-festival. Koop hier direct tickets. Kun je er dan niet bij zijn maar wil je de documentaire wel graag zien? Dan kun je de docu ook bekijken op andere data. Bekijk deze hieronder.

Tickets en extra info

Regisseur: Jaap van ‘t Kruis
Producent: Doxy
Nederland 2019, 56 min.
Documentaire
Locatie: Theater a/h Spui GZ, Den Haag
Tijd: 17.15 uur
Gesproken taal: Spaans
Ondertiteling: Engels
Data:
zondag 24 maart 2019 19:00 Zaal 5
maandag 25 maart 2019 19:00 Zaal 3
dinsdag 26 maart 2019 21:30 Zaal 1

Tickets: Website Movies That Matter
Informatie: Meer over Farid Julicué

Doe hieronder gelijk mee

Mobiele versie afsluiten