Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaans international Arias van PSV naar Atlético Madrid

Colombiaans international Arias van PSV naar Atlético Madrid
globalsoccershop

Santiago ‘Santi’ Arias heeft dan eindelijk zijn gewenste transfer te pakken. De Colombiaans international wilde stiekem al een aantal seizoenen geleden verkassen maar er bod zich geen interessante mogelijkheid. Gisteravond werd het officieel bekend dat de Spaanse topclub zo’n 11,5 miljoen euro zal uittrekken om Arias aan zijn selectie toe te voegen.

Voor een klein jaar geleden sprak Colombiaans.nl met Arias en deze zei toen al dat hij wilde vertrekken bij PSV. Mocht dit er niet van gaan komen, dan bleef de 45-voudig international nog een jaar om zo zijn plaats in de selectie van Colombia veilig te stellen voor het WK in Rusland.

5 seizoenen

PSV speelde al in op het vertrek van Arias door Denzel Dumfries van Heerenveen te halen. De vraag was alleen wanneer en naar welke club Santiago Arias zou gaan. Het Italiaanse Napoli was ook lang in de race om Arias in te lijven, maar de vleugelverdediger werd gecontracteerd door de nummer twee van Spanje van vorig seizoen, die slagvaardiger bleek. Arias tekende voor 5 seizoenen en zal het op moeten nemen tegen zijn directe concurrent Juanfran. Deze is echter 33 jaar en men wil inspelen op de toekomst.

Prijzenverslinder

Santiago Arias kwam in de zomer van 2013 naar PSV voor 675.000 euro en speelde 172 wedstrijden voor de Brabantse club. Hij was sinds zijn komst goed voor 21 assists en 10 doelpunten. Hij won twee keer de Johan Cruijff Schaal en drie landstitels.

Mobiele versie afsluiten