Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaans dorp wijst 35 miljard dollar af om natuur te behouden

Colombiaans dorp wijst 35 miljard dollar af
globalsoccershop

Onlangs was de prachtige natuurdocu weer te zien op NET5. Colombia: Wild Magic is een lust voor het oog. Hierin wordt de schoonheid van Colombia weergegeven. Met prachtige 4K-beelden worden met onder andere drones het landschap ter land, ter zee en vanuit de lucht weergegeven. Ook wordt uitgelegd hoe zuinig de Colombianen moeten zijn voor de natuur en biodiversiteit die hoog is, maar ook gevoelig. Hopelijk gaan veel regio’s een voorbeeld nemen aan het dorp Cajamarca. Zij wezen namelijk 35 miljard dollar af om de natuur te behouden.

Een goudmijn openen

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf AngloGold Ashanti had maar liefst 35 miljard dollar over om nabij Cajamarca een goudmijn te openen. Cajamarca is een stadje dat gelegen is in Tolima. Een stad met mensen die de kans kregen hierover te stemmen. Het volk heeft bijna unaniem aangegeven niets te zien in de komst van een goudmijn, die op korte termijn wel geld oplevert, maar op lange termijn grote schadelijke gevolgen heeft voor natuur, mens en dier.

Wat is het probleem?

De grootste zorgen van de inwoners van Cajamarca (zie foto hierboven) waren de smogvorming, watervervuiling en bedreiging van de dieren die in het gebied leven.


De 21-jarige studente (zie foto hierboven)en activist Camila Méndez zei hierover: “Niet alleen watervervuiling en de smog baren ons zorgen. Ook de prachtige dieren die hier leven en de natuur heeft hieronder te lijden. Ook als ‘de klus geklaard is’ duurt het te lang voor de natuur hersteld is, laat staan dát de natuur zichzelf kan herstellen. Ik heb ‘Nee’ gestemd voor de aankomende generaties”. De stemming was duidelijk en de krantenkoppen over de hele wereld stonden klaar: “Colombiaans dorp wijst 35 miljard dollar af“.


De verwachting is dat AngloGold Ashanti het zal proberen in andere regio’s. De Colombiaanse regering had aanvankelijk wel oren naar de bouw van de goudmijn in Cajamarca, maar toch staken de lokale inwoners hiervoor een stokje.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten