Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaan Quintero beslist Superclásico met fabelachtig doelpunt

Colombiaan Quintero
globalsoccershop

Gisteravond werd de tweede finalewedstrijd gespeeld van de Copa Libertadores. Finalewedstrijden in Zuid-Amerika worden vaak in twee keer gespeeld. De eerste editie van de finale van de Copa Libertadores werd gespeeld in het ‘La Bombonera’ van Boca Juniors. De tweede werd uitgesteld wegens ongeregeldheden. Hierop verplaatste de COMNEBOL de wedstrijd naar Madrid. Desalniettemin was het Estádio Santiago Bernabéu van Real Madrid gisteravond bommetje vol.

De eerste wedstrijd was geëindigd in 2-2. Dus voor beide ploegen was het een echte do or die match. Boca was het team met de beste kansen in de eerste helft. Bij beide ploegen spelen Colombianen. Juan Fernando Quintero bij River Plate en onder andere Wilmar Barrios bij Boca Juniors. Met name die laatste liet zich in negatief opzicht vaak gelden met een serie overtredingen met een rode kaart als gevolg.

Verlenging

Beide ploegen scoorde wederom maar hielden het op 1-1. Ze gingen de verlenging in en deze was een paar minuten uit als Mayada van River Plate in de 109e minuut Quintero vrij ziet staan. Deze legt de bal nog net even goed voor deze hem met een prachtige curve onderkant lat binnenschiet en zo de 2-1 inluidt. In de 120e minuut komt Boca Juniors nog gevaarlijk dichtbij maar scoort niet. River Plate straft dat af doordat Martinez de 3-1 binnenschuift. De wedstrijd is gespeeld. River Plate wint voor de vierde keer de Copa Libertadores en mag deze week naar het WK voor clubteams en stromen in de halve finale in. Dat maakte van Colombiaans Quintero de held van River Plate en het is afwachten tot hij zijn belofte als talent net als James waarmaakt bij een Europese club.