Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaan Orejuela naar Ajax

globalsoccershop

Ajax-trainer Marcel Keizer gaf afgelopen weekend wederom in de media nog maar eens aan dat het behoefte had aan versterkingen in de breedte. Dat was niet bepaald tegen dovemansoren gericht. Ajax heeft in Luis Orejuela zijn derde Colombiaanse aankoop in de historie binnen.

Ajax en Colombianen… Het blijkt een match. Ajax viste zijn eerste Colombiaanse speler binnen in 2000. Daniel Cruz was de eerste Colombiaanse speler die vanuit de jeugd van América de Cali werd overgeheveld naar de jeugd van Ajax. Na twee moeizame jaren, 13 wedstrijden in het eerste en 2 goals, werd hij in satelietclub Germinal Beerschot (Belgie) vrij snel aanvoerder. Vorig jaar haalde Ajax met verdediger Sánchez en aanvaller Cassierra opnieuw spelers uit Colombia.

De 21-jarige jeugdinternational Luis Orejuela komt van Deportivo Cali en moest zo’n 3,6 miljoen kosten. Ajax moest zich voornamelijk versterken in de verdediging na het vertrek van maar liefst 3 spelers uit die linie. De Colombiaanse rechtsback van 1.79 meter, moet de strijd aangaan met aanvoerder Joël Veltman. Eerder versterkten de club uit de hoofdstad zich al met Kostas Lamprou, Klaas-Jan Huntelaar en Benjamin van Leer. Daarnaast hoopt men zich spoedig te verzekeren van de diensten van de Kroatische verdediger Mateo Barac.

Mobiele versie afsluiten