Colombia heeft vannacht het onmogelijke gepresenteerd door van Brasil te winnen. De gemoederen liepen zo hoog op dat zelfs Neymar een rode kaart kreeg.

James: “We hebben historie geschreven”

Dunga: “Colombia provoceerden ons mateloos”

Dubbele tik Brazilië in Copa América: rood Neymar én verlies

VIDEO Colombia heeft woensdag (lokale tijd) verrassend met 1-0 gewonnen van Brazilië in de Copa América. Verdediger Jeison Murillo maakte in het Chileense Santiago het beslissende doelpunt in de 36ste minuut van de wedstrijd.

Colombia maakt met de overwinning een einde aan de Braziliaanse zegereeks. De ploeg had de afgelopen elf wedstrijden gewonnen. Door de uitkomst van de wedstrijd gaan Brazilië, Venezuela en Colombia nu samen aan kop in groep C van het toernooi.

Colombia was de betere partij maar Roberto Firmino had de stand gelijk kunnen trekken in de tweede helft. Hij miste echter een gouden kans door de bal over een leeg doel te schieten. Bij Colombia bleef PSV’er Santiago Arias op de bank.

Niet alleen verloren De Goddelijke Kanaries drie dure punten, het raakte ook Neymar kwijt voor de laatste groepswedstrijd tegen Venezuela. De ster van Brazilië wacht een schorsing na zijn rode kaart ná het laatste fluitsignaal van de Chileense arbiter Enrique Osses. Neymar had het aan de stok gekregen met Carlos Bacca, de aanvaller van Europ League-winnaar Sevilla. Ook Bacca kreeg rood. Neymar deelde een kopstootje uit aan Jeison Murillo, waarop Bacca de Braziliaan wegduwde.

De Braziliaanse bondscoach Dunga had het na afloop vooral over de rol van scheidsrechter Osses. ,,Het is nooit goed als we het aan het eind van een wedstrijd moeten hebben over de scheidsrechter”, reageerde hij.

Neymar was woensdag nog geen schim van de voetballer die zijn ploeg tegen Peru naar de zege leidde. Maar Dunga kon nog niet zeggen hoe hij zich zonder de aanvaller gaat voorbereiden op de cruciale laatste groepswedstrijd. ,,Daar zullen me morgen over nadenken. We hebben eerder wedstrijden zonder Neymar gespeeld.”