Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia weer terug op aarde na bezoek Argentinië

globalsoccershop

Wat op voorhand een spannende wedstrijd had moeten worden is uitgelopen op een pak slaag. Messi was voor het eerst sinds lange tijd de belangrijke man aan de kant van de thuisploeg.

Nadat Argentinië zelf een pak slaag had geincasseerd afgelopen donderdag van Brazilie was de druk voorgaand deze wedstrijd erg hoog. In de pers werd de ploeg van Messi afgemaakt. Men zag de wedstrijd tegen Colombia somber in. Echter was Messi met zijn twee assists en doelpunt net op tijd in vorm om een totale crisis af te wenden.

Colombia startte met Ospina in het doel, Arias, Sánchez, Murillo, Balanta, Cuadrado, Carlos Sánchez, Torres, Barrios, James en Falcao. Keeper David Ospina, momenteel in bloedvorm, had toch echt het nakijken toen Messi al in de tiende minuut, bij een vrije trap de bal het doel inschoot op zo’n meter of 25 afstand. Amper 12 minuten later gaf Messi de assist op het hoofd van Pratto. Pratto kreeg opmerkelijk genoeg de voorkeur boven Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín.

Ajacied Sánchez debuteerde voor Colombia. Na de 2-0 achterstand ging Colombia driftig op zoek naar een aansluitingstreffer, maar deze bleef uit. Colombia gaf hierbij veel ruimte weg, waar de Argentijnen van konden profiteren. Na geklungel in de verdediging was het Messi die in de 84e minuut alert genoeg was de bal op de pikken en uiteindelijk af te leggen op Angel Di Maria en daarmee de eindstand bepaalde. 3-0 voor Argentinië .
Deze verliespartij brengt Colombia in een lastig parket. Doordat Chili van Uruguay won, stegen zij, net zoals Argentinië ook een paar plaatsen. Dat zorgt ervoor dat Colombia een vrije val naar beneden maakt en zichzelf terug vindt op de zesde plaats. De nummers 1-4 kwalificeren zich direct voor het WK in Rusland en de nummer 5 speelt een beslissingswedstrijd.