Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia verslaat Peru in laatste minuten van wedstrijd

Colombia - Peru
globalsoccershop

Gisteravond versloeg de tweede keus van Carlos Queiroz Peru in de ‘dying seconds of the game’. In een verhit Miami won de ploeg zonder onder andere James en Falcao Peru in een rommelige wedstrijd.

Verlate wedstrijd

De wedstrijd zou om 20.00 uur beginnen, maar dit werd uiteindelijk een half uur later. Het verkeer in de stad stond volledig vast en het was moeilijk om naar het stadion te komen. Ook voor ons. Eenmaal aangekomen was het rondom het Hard Rock Stadium een feest om bij te zijn.

Hele families met opa’s, oma’s, vaders, moeders en baby’s waren op de wedstrijd afgekomen. Colombianen en Peruanen gingen gebroederlijk met elkaar om.

Geen B-keus

Hoewel bondscoach Queiroz wel wat sterren thuis had gelaten, kon hij toch een mooi elftal opstellen. Zo waren sterkhouders Arias, Mina, Sanchez, Ospina en Cuadrado gewoon van de partij. Dit aangevuld met talenten van de nieuwe generatie zoals Tesillo, Diaz en Morelos. En die laatste zou nog een belangrijke aandeel krijgen in de uiteindelijke uitslag.

Slordige wedstrijd

Na de presentatie van de teams die vooraf gingen aan eerst het volkslied van de Verenigde Staten en daarna de volksliederen van beide landen barstte er een mooi vuurwerkspektakel los. Vanaf minuut 1 wilde beide ploegen graag de bal hebben en was het een open wedstrijd. Dat resulteerde in veel enthousiasme, maar weinig effectiviteit. De wedstrijd ging op en neer en beide ploegen leden veel balverlies. Colombia was de ploeg die kwam bovendrijven en kreeg de beste kansen. Met name aan de rechterkant met Cuadrado en Arias was het aanvallende spel sterk. Peru kreeg in de eerste helft een paar ‘kansjes’ maar mocht niet echt een naam hebben. De eerste helft was er eigenlijk een om snel te vergeten.

Tweede helft

Beide ploegen leken in de eerste 10 minuten verder te gaan waar ze waren gebleven. De wedstrijd werd wat beter nadat er een opstootje was tussen spelers van Peru en Colombia. Perú kreeg eerst een levensgrote kans, maar Ospina was scherp en dook op de bal maar nam de man mee. Iedereen bij Peru schreeuwde moord en brand om een penalty maar de scheidsrechter bleef kalm en de wedstrijd ging gewoon door. In de 55e minuut schiet Peru nog een bal op de lat Colombia ging steeds feller voetballen en dit resulteerde in gele kaarten aan Colombiaanse zijde voor onder andere Lerma, Mina, Morelos en Uribe.

De wedstrijd leek in een 0 – 0 te eindigen, maar Colombia kreeg in de 93e minuut een vrije bal. Uribe gaat achter de bal staan bij afwezigheid van captain James. Hij geeft nonchalante bal, de keeper besluit om niet uit te komen en Morelos kopt de bal hard richting doel. Keeper Quiróz van Peru verricht een rare redding door de bal pas achter de doellijn te stoppen maar is al te laat. Er was die avond zowel geen doellijntechnologie en geen VAR aanwezig, maar die zijn ook niet nodig, de scheidsrechter keurt de goal goed. De spits van Glasgow Rangers, Morelos, is de match winner van vanavond. Ospina krijgt de trofee voor ‘Man van de Wedstrijd’.

Vlak voor het einde van de wedstrijd probeert een fan van Peru nog even het veld te betreden maar wordt gestopt door medewerkers van het stadion. Bekijk hieronder het filmpje.