Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia verlengt lockdown tot 11 mei

Colombia verlengt lockdown tot 11 mei
globalsoccershop

In navolging van verschillende landen heeft ook Colombia besloten om de lockdown te verlengen en wel tot 11 mei 2020. Aanvankelijk zou deze duren tot 26 april maar is met 2 weken verlengd. President Duque gaf aan dat er een aantal uitzonderingen zijn maar dat Colombia zijn lockdown verlengt tot 11 mei. Colombia zit in een lockdown sinds 25 maart en deze is net wat strenger dan in Nederland.

Aantal branches mogen weer aan het werk

President Duque gaf aan dat na 27 april een aantal branches weer aan het werk mogen. Deze maatregel geldt onder andere voor het openbaar vervoer dat mensen naar hun werk moet brengen. Verder mogen de industrie- en bouwsector hun werk gaan vervolgen.

Horeca en reizigers

Hoe anders gelden de nieuwe regels voor horeca. Bars, clubs en restauranten moeten vooralsnog dicht blijven tot in ieder geval 11 mei. Ook blijft het land nog dicht voor internationale reizigers.

De enige internationale vluchten die in Bogotá landen zullen uitgerust zijn met humanitaire hulpmiddelen. De KLM heeft samen met de Nederlandse Ambassade in Colombia een vlucht geregeld voor Nederlanders die naar Nederland terug willen keren. Deze vlucht staat op de planning op 25 april 2020.

COVID-19 cijfers

Op dit moment kent Colombia 3.977 gevallen van COVID-19-besmettingen. Hiervan zijn 804 gevallen van genezing en vielen er 189 overledenen te betreuren. Deze cijfers veranderen iedere dag om het uur. De meeste besmettingen zijn te vinden in Bogotá.

LEES OOK:
– Nieuwe maatregelen Rutte betekent streep door Latin evenementen

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten