Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia uitgeroepen tot nummer 3 mooiste land ter wereld

Colombia uitgeroepen tot nummer 3 mooiste land ter wereld
globalsoccershop

Voor ons blijft Colombia natuurlijk het allermooiste land ter wereld, maar volgens internationaal onderzoek van Forbes is Colombia nummer 3 als het gaat om deze titel. Forbes deelde de uitkomst van het onderzoek dat gedaan is door Money.co.uk met trots en bekeek welke landen er hoog in de ranking staan en zich onderscheiden als het gaat om natuurwonderen.

Criteria van mooiste landen ter wereld

Forbes heeft in dit onderzoek totaal 50 landen weten te rangschikken die een plaats hebben weten te bemachtigen. De landen kregen een ranking op basis van het aantal natuurwonderen zoals bijvoorbeeld koraalriffen, regenwouden, vulkanen, gletsjers en ander natuurschoon. Colombia is geëindigd op de derde plaats met 7,16 punten op de schaal van natuurlijke schoonheid.

Andere mooie landen

Als eerste eindigde Indonesië en de runner up is Nieuw-Zeeland. Colombia heeft net zoals deze twee een lange kustlijn maar ook gevarieerde landschappen. In Colombia’s geval zelfs van de Amazone tot de Andes.

Redacteur Salman Haqqi zegt over de top-3 ‘De top-3 zijn landen die de wereld de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden bieden per 100.000 vierkante kilometer. Liefhebbers kunnen in deze landen genieten van bergen, vulkanen, koraalriffen en nog veel meer‘. Indonesië eindigde met 7,77 punten niet veel hoger dan Colombia.

Bekijk hier onder de top-10 mooiste landen ter wereld

  1. Indonesie: 7,77 punten van 10.
  2. Nieuw Zeeland: 7,27 punten van10.
  3. Colombia: 7.16 punten van10.
  4. Tanzania: 6,98 punten van10.
  5. México: 6,96 punten van10.
  6. Kenia: 6,96 punten van10.
  7. India: 6,70 punten van10.
  8. Frankrijk: 6,54 punten van10.
  9. Papúa Nieuw Guinea: 6,51 punten van10.
  10. Comoren: 6,39 punten van10.
  11. Ecuador.

Niet te onderschatten lijst

Deze lijst mag je niet onderschatten. Vervolgonderzoek van Forbes wijst uit dat veel reizigers hun keuze baseren op deze lijst die eens per zoveel jaar uitkomt. Indonesie en Nieuw-Zeeland zijn ook prachtige landen. Toch kunnen wij het niet vaak genoeg zeggen.. Voor ons blijft Colombia nummer 1. Dus Go2Colombia!

Mobiele versie afsluiten