Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia te laat wakker tegen Costa Rica

globalsoccershop

In Houston speelde Colombia afgelopen nacht zojuist de laatste groepswedstrijd in de poule. Voor het al geplaatste Colombia stond er niets meer op het spel, evenals hun tegenstander, de zwakke broeder, Costa Rica overigens.

De Verenigde Staten had zich even daarvoor gekwalicifeerd voor de kwartfinale door Paraguay te verslaan met 1-0. Pékerman greep deze wedstrijd aan om een aantal spelers rust te geven, maar liefst 10. Onder andere eerdere basisklanten James, Bacca, Cardona, Cuadrado, Murrillo en keeper Ospina begonnen op de bank. Wederom werd het stadion gedomineerd door fans van Los Cafeteros.

De wedstrijd begint. Costa Rica zal wat recht willen zetten, want tot voor deze wedstrijd wachtte zij nog altijd niet alleen op hun eerste punt, maar ook eerste doelpunt. Op dat laatste hoefde de Costa Ricanen niet lang te wachten want in de tweede minuut scoort Johan Venegas vanaf de rand van het zestienmetergebied een prachtige goal met een afstandschot.

Colombia speelt slordig en oogt gemakzuchtig. Gelukkig herstelt men zich snel, want dankzij de soloactie van Frank Fabra, van Boca Juniors, komt Colombia op 1-1 in de 8e minuut. Diezelfde Fabra moet later met een hoofdwond verzorgd worden langs de kant in de 18e minuut. Ondertussen gaat het spel op en neer. Colombia krijgt langzaam meer controle in de wedstrijd.

In de 34e minuut zet Costa Rica met 4 man een aanval op en Colombia verdedigt met 6 man en Costa Rica zet gevaarlijk voor. Fabra probeert uit te verdedigen maar raakt de bal ongelukkig en scoort in eigen doel. 1-2 voor Costa Rica. Colombia-speler en captain Carlos Sanchez degradeerde dit voetbalseizoen met Aston Villa maar mocht zichzelf wel zien als de uitblinker in de eerste helft.

In de tweede helft komen James en Edwin Cardona erin voor Colombia. Costa Rica wisselt één speler. Colombia speelt het eerste kwartier in de tweede helft ronduit lamlendig en brengt zichzelf in moeilijkheden als Borges van Costa Rica in de 58e minuut de stand zelfs op 1-3 zet na een goede aanval. In de 65e minuut wordt Cuadrado het veld ingestuurd en dit betekent gelijk de derde en laatste wissel van Pékerman.

Colombia wil graag groepswinnaar worden. Die weg lijkt lang, als het spel op en neer blijft golven. Cuadrado zet na een aanval voor en Marlos, ja u leest het goed die van de laatste column van Nico Verbeek, Marlos Moreno schiet en scoort omdat het zicht van de keeper gehinderd wordt door drie van zijn eigen spelers. 2-3 met 18 minuten op de klok. Colombia is weer helemaal in de wedstrijd en brengt met deze goal de spanning terug. Het wordt weer een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer. Het Colombiaanse publiek veert op en gaat met z’n allen achter de ploeg staan.

Ondertussen doet Costa Rica ook zijn laatste wissels. Ster van de ploeg Bryan Ruiz en doelpuntenmaker Borges ruimen het veld. Costa Rica opent de trucendoos en rekt veel tijd. Ondertussen wordt er nog iemand van de technische staf de tribune opgestuurd en krijgt keeper Pemberton een gele kaart vanwege tijdrekken. De wedstrijd nadert zijn einde en wordt langzaam grimmiger met gemene overtredingen en gele kaarten. Colombia krijgt in de laatste minuut nog een aantal goede kansen maar vergeet zichzelf te belonen. Hierdoor blijft Los Cafeteros steken op 2-3.

Door de verliespartij zal Colombia waarschijnlijk de winnaar van van groep B ontmoeten. Dat zou in de huidige stand betekenen dat dit Brazilië zal zijn. De kwartfinales worden afgewerkt van 16 tot 18 juni.