Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia naar halve finale Copa America na strafschoppen

Colombia-naar-halve-finale-Copa-America-na-strafschoppen
globalsoccershop

Colombia heeft zojuist de halve finale bereikt van de Copa America door van Peru te winnen na strafschoppen.

De wedstrijd werd gespeeld in New Jersey en zat bomvol Colombianen zoals voorheen iedere wedstrijd het publiek werd gedomineerd door fans van Los Cafeteros. Deze waren allemaal ook nu weer uitgelopen om Colombia te steunen in het MetLife Stadium.

Het is een bijzondere wedstrijd. Peru leunde op een goede organisatie en lijkt solide zonder zelf veel kansen te creeren. Colombia daarentegen creeert wel kansen maar lukt niet om deze te verzilveren. James raakte in de wedstrijd maar liefst twee keer de paal, Bacca en Cuadrado missen kansen. Daniel Torres probeert te schieten maar wordt letterlijk de voet dwarsgezet en komt met zijn voet hard in botsing met een Peruaan. Hij blesseert zich en moet helaas het veld verlaten.

De wedstrijd eindigt 0-0 en de strafschoppen moeten worden genomen. Zowel Colombia als Peru scoren hun eerste strafschoppen feiloos. We zien Feyenoorder Tapia ook nog scoren uit één van de strafschoppen. De derde strafschop van de Peruanen. Hij neemt zijn aanloop en raakt de bal. Als een duveltje uit een doosje ramt David Ospina de bal uit het doel. Colombia staat voor, maar moet zijn derde strafschop nog scoren. Dat gebeurt en Peru is aan zet. Peru’s Chris Cuava is aan de beurt, maar jaagt de bal huizenhoog over. Colombia neemt de strafschop. Sebastian Perez mag Colombia naar de derde ronde schieten, en ja hij doet dit zeer zelfverzekerd!

Colombia gaat naar de halve finale van de Copa America Centenario 2016!! Wie Colombia gaat treffen wordt vannacht bekend. De tegenstander van Colombia gaat komen uit de wedstrijd die gaat tussen Mexico en de titelverdediger van de Copa America van vorig jaar Chili. De halve finale wordt a.s. donderdag 23 juni gespeeld om wederom 02:00 uur.

Mobiele versie afsluiten