Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia houdt zicht op het WK met gelijkspel op koploper

globalsoccershop

Colombia speelde gisteren wederom in een uitverkocht stadium in Barranquilla. Colombia speelde tegen koploper Brazilië en zou een zware kluif aan hun hebben.

Daar waar Chili een winstpartij tegen het zwakke Bolivia nodig had om op de tweede plaats te komen, leken zij de drie punten bij voorbaat al mee te nemen uit La Paz. Chili trad aan met grote namen als Sánchez en Vidal in de basis. Verrassend genoeg ging Chili onderuit en verloor met 1-0. Dit was de grootste verrassing van de avond. Hierdoor steeg Chili niet.

Pittige pot

Dan Colombia. Zij traden aan met nogal wat aanpassingen na hun wedstrijd tegen Venezuela. Met Sánchez, Aguilar en de teruggekeerde James in de basis moest Colombia potten gaan breken tegen de koploper. Eerder speelde ze gelijk tegen het gepassioneerde Venezuela dat zich het kaas niet van het brood liet eten. Brazilië is ruimschoots gekwalificeerd en beschikt sinds een aantal jaren weer over een ijzersterke lichting. Neymar startte ook in de basis en had na een half uur al de wedstrijd kunnen openen met een assist, maar de pass kwam niet aan.
Toen de wedstrijd werd hervat omdat er een hond het veld inrende brak de koploper de ban door te scoren. Willian schoot op aangeven van Neymar de bal prachtig in het doel. Colombia had nog even kans op een voorsprong dankzij James. Hij nam een vrije trap, die hij op het doel schoot, daar waar iedereen een voorzet verwachten. De ploegen kwamen beiden niet meer tot scoren en moesten de punten delen.

El Tigre

Na de rust rechtte Colombia de rug en in de 56e minuut. Na een kloppende combinatie van James en Arias kopte Falcao de bal hard en overtuigend raak in het doel. Colombia zakte één plaats. Zij gingen van de tweede naar de derde plaats in de groep. Colombia houdt hiermee nog zicht op het WK. Dit omdat Argentinië gelijkspeelden tegen Venezuela met 1-1.

De kwalificatie gaat verder in oktober. Dan speelt Colombia onder andere tegen Paraguay op 2 oktober.

Uitslagen andere wedstrijden

Bolivia 1 vs. Chili 0
Colombia 1 vs. Brazilië 1
Ecuador 1 vs. Peru 2
Argentinië 1 vs. Venezuela 1
Uruguay 2 vs. Paraguay 1

Bekijk de samenvatting

https://www.youtube.com/watch?v=cFnI01heeOc

Mobiele versie afsluiten