Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia herstart vredesonderhandelingen FARC

Colombia herstart vredesonderhandelingen FARC
globalsoccershop

Een belangrijke dag vandaag voor Colombia. Vandaag herstarten de vredesonderhandelingen met de FARC. Een afgezant van de regering, hoofdonderhandelaar Humberto de la Calle, zal de onderhandeling leiden. Deze onderhandelingen zullen wederom plaatsvinden in het Cubaanse Havana.

Nobelprijswinnaar president Juan Manuel Santos wil dat er een nieuw akkoord komt dat ook de nee-stemmers tevreden zou moeten stellen. Eind augustus hadden de regering en de FARC al een staakt-het-vuren afgekondigd. Het vredesakkoord werd eind september getekend en de uitkomst van het referendum zou slechts een formaliteit zijn.

Het volk stemde op 2 oktober echter dat de voorwaarden van het vredesakkoord niet uitgevoerd mocht worden. Dit omdat zij vonden dat de strijders van de FARC hun straf op deze manier zouden ontlopen. Nijmeijer zei afgelopen weekend echter dat de FARC niet wil heronderhandelen. Hoe dit verder gaat aflopen is koffiedik kijken. Het worden nog spannende tijden. De FARC zal water bij de wijn moeten doen. Of wat Tanja Nijmeijer zei: “Anders moeten we terug naar de jungle”, dus dan zou de FARC haar wapens weer oppakken en de strijd voortzetten.
Voor nu is het staakt-het-vuren verlengd tot eind december. Hopelijk komen beide partijen er voor die tijd uit.

Mobiele versie afsluiten