Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia heeft grootste kerststal ter wereld

globalsoccershop


Jazeker! Colombia heeft er weer een record bij. Want Colombia heeft de grootste kerststal ter wereld. Deze ‘pesebre’ (Spaans voor: kribbe) oftewel: kerststal bevindt zich in Bucaramanga. Iedereen kan de 18.000 vierkante meter grote kerststal bezoeken. Ter vergelijking: dit zijn ongeveer 2 voetbalvelden. Volgens het Engelse ‘Mirror’ heeft de gigantische kerststal al 4 Guinness World Records op zijn naam staan.

Aan de kerststal werken maar liefst 120 acteurs en actrices mee. Daarnaast zijn er levende dieren te zien. De kerststal laat een aantal verschillende verhalen uit de bijbel zien. Dan moet je denken aan de geboorte van Jezus en de eerste jaren van zijn leven. De bedenker van de grootste kerststal ter wereld is Fabian Rojas. Hij zegt hierover: ‘In Bucaramanga en omgeving was het bestaan van de kerststal al langer bekend.’ ‘We hebben erg veel animo gehad bij de casting van de acteurs en actrices.’ ‘Er kwamen hier maar liefst 723 gegadigden op af.’ ‘We hebben de acteurs geselecteerd op basis van hun dans-, zang- en acteerkwaliteiten.’

Het is een bijzonder tafereel dat zich afspeelt, naast dat er 120 mensen te zien zijn in de kerststal zijn er ook levende dieren te zien.

Mobiele versie afsluiten