Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia erkent homohuwelijk trio

globalsoccershop

Dat Colombia een land van uiterste is bewijzen zij wederom. Afgelopen maandag werd officieel het “trio homohuwelijk” erkent. Drie mannen gingen een officieel geregistreerd partnerschap aan. Hierdoor zijn zij naar eigen zeggen het eerste wettelijk geregistreerde homoseksuele trio ter wereld. Het is een feit: Colombia erkent homohuwelijk trio

Hoewel in Colombia er nauwelijks aandacht voor is, is het in de rest van de wereld groot nieuws. Homoseksuele hebben in de praktijk bijna allemaal dezelfde rechten en ook is het inmiddels al jaren mogelijk om een samenlevingscontract af te sluiten die bijna gelijk is aan een huwelijk. In 2015 was het voor homostellen ook mogelijk om kinderen te adopteren. Begin vorig jaar werd het voor homokoppels ook mogelijk om te trouwen.

Maas in de wet

De mannen van afgelopen maandag, Alejandro Rodriguez, Victor Hugo Prada en Manuel Bermudez zijn nu ook officieel op papier een trio-stel. Rodriguez en Bermudez hadden al 18 jaar een relatie en al vier jaar woonden ze samen met Victor Hugo Prada. Sindsdien hebben de mannen een polygame relatie. Voor de registratie van het trio moest er wel een advocaat aan te pas komen. Deze advocaat, die aanvankelijk gespecialiseerd was in scheidingen, vond een maas in de wet waardoor de mannen een wettelijke registratie konden aanvragen. “We zijn zeer gelukkig met z’n drieën. Wij willen onze relatie niet meer verbergen omdat hier geen enkele aanleiding voor is. We zijn blij en gelukkig dat we deze liefde nu met een wettelijke erkenning konden bezegelen”.

foto: Gaysite.nl
Colombia erkent homohuwelijk trio

Mobiele versie afsluiten