Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia eindigt Azië-trip morgen tegen China

Voetbalploeg Colombia krijgt draai om zijn oren van Algerije
globalsoccershop

Colombia sluit morgen de oefentrip in Azië af met een oefenwedstrijd tegen China. Los Cafeteros trapt af om 13.30 uur, Nederlandse tijd. Beide teams speelden overigens nog nooit eerder tegen elkaar.

Colombia speelde een aantal dagen geleden tegen Zuid-Korea. In de nieuwe retro speelshirts van Adidas verloor Colombia met 2-1. Verdediger Zapata maakte note bene de enige goal aan Colombiaanse zijde. Coach Pékerman rouleerde veel en begon daarom met veel vers bloed in het team. Jonge spelers zoals Tesillo, Medina, Moreno, Uribe en Hurtado mochten de wedstrijd beginnen en werden later gewisseld door internationals met meer routine zoals Fabra, Sánchez, Bacca en Cardona.

Die laatste kreeg het nog even flink aan de stok met een Zuid-Koreaanse speler. Nadat James naar de grond ging als een, Oscar-kandidaat voor beste acteur, maakte Cardona een van de Koreaanse spelers belachelijk. Deze maakte een kinderachtige, racistische gebaar en ging de hele wereld over. Hij maakte later zijn excuses op de Twitter-pagina van de nationale ploeg.

Er zal nog veel moeten gebeuren om de Colombiaanse selectie op sterkte en kwaliteit te krijgen. Er valt nog weinig over een definitieve selectie te zeggen, maar het lijkt er nu al sterk op, dat de Argentijnse bondscoach van Colombia weinig heel zal laten van de selectie die vier jaar eerder deelnam aan het WK in Brazilië.

Mobiele versie afsluiten