Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia blijft Venezolaanse burgers helpen

A supporter of Venezuelan President Hugo Chavez holds the flags of Colombia and Venezuela while taking part in a demonstration in support of peace in Colombia and the return to normal relations between the two nations in Caracas August 7, 2010. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

globalsoccershop

Bij de grens tussen Colombia en Venezuela heeft de Colombiaanse regering de grenscontroles verscherpt. Het is het gevolg van een helpende hand van Santos die met 2000 extra ingezette militairen wil laten zien Venezolaanse vluchtelingen te willen helpen.

Gisteren zei president Santos in Cúcuta dat de regering veel geld uittrekt om Venezolaanse vluchtelingen te helpen door hen toegang tot Colombia te verlenen. Het aantal migranten is volgens de immigratiedienst het laatste deel van 2017 gestegen naar 62%. De Venezolanen arriveren totaal platzak en slapen daarom onder andere in portieken, binnenplaatsen en bruggen.

Geld verdienen

De Venezolanen proberen er het beste van te maken en nemen daarom massaal slechtbetaalde banen. Valentijnsdag komt eraan, dus er is voldoende werk in de bloemerij door deze te snijden.

Strenger beleid

Santos zei echter wel dat het beleid strenger zal gaan worden. Er worden geen dagpassen meer uitgereikt en mochten de Venezolanen zich crimineel gedragen, dat hier streng tegen opgetreden zal worden. Daarnaast komt er een nieuw registratiesysteem voor Venezolanen die al in Colombia verblijven. De VN gaat een centrum opzetten dat humanitaire hulp gaat verlenen. Deze hulp bestaat uit eten en onderdak en zal naar schatting, van de regering, zo’n 5 dollar per dag kosten.

Lees ook:

» Band tussen Colombia en Venezuela op scherpgezet door Maduro
» Honderden Colombianen vluchten naar Venezuela door aanwezigheid paramilitairen
» Avianca stopt met vluchten naar Venezuela
» Colombia kan hoeveelheid vluchtelingen Venezuela niet aan

Colombia blijft Venezolaanse burgers helpen

Mobiele versie afsluiten