Site pictogram Colombiaans.nl

Catherine Zeta-Jones onherkenbaar in biografie Griselda Blanco

globalsoccershop

Het was een vreemd gezicht. De rollen die Catherine Zeta-Jones speelt zijn vaak niet van het type ‘Griselda Blanco’. Nu werd ze afgelopen zondag op een bankje in het park gespot tijdens de opname van de nieuwe film die de titel draagt ‘Cocaine Godmother’.

De inmiddels 47-jarige actrice zal de hoofdrol van onverwoestbare en genadeloze vrouwelijke drugshandelaar op zich nemen. Voor de opnamen moest ze een behoorlijke metamorfose ondergaan. Haar kleding, make-up en haren werden aangepast. Ze zag er angstaanjagend uit, en ook wat jaren ouder. Griselda Blanco was de eerste vrouwelijke drugshandelaar die drugs smokkelde naar de Verenigde Staten. Wat er in het eens zo rustige pensionado-walhalla Miami volgde waren vele jaren van excessief drugsgeweld tussen met name Cubanen en Colombianen.

lees verder onder de afbeelding

Ze zou als springplank dienen voor onder andere Escobar’s Medellín Kartel. Blanco werd geboren in ’43 en pleegde haar eerste moord al op 11-jarige leeftijd. Ze trouwde verschillende keren en de reden van haar bijnaam ‘Black Widow’ behoeft geen uitleg. In de jaren ’80 zat ze vast voor 3 moorden, waaronder die op een 2-jarig jongetje (Daily Mail).

Naast de Escobar-gekte die jaren geleden losbrak en vele films en series hiervan volgde heeft Hollywoord nu een nieuw project: Griselda Blanco. En naast de film met Zeta-Jones is het nog niet gedaan. Ook HBO gaf aan samen met Jennifer Lopez en schrijver Terence Winter aan een serie te werken over Griselda Blanco.

Lees ook:
» Colombiaans Exclusive: Griselda Blanco

Mobiele versie afsluiten