Site pictogram Colombiaans.nl

Carnaval de Barranquilla 2016

geschiedenis van het Carnaval van Barranquilla
globalsoccershop


Vandaag is de een-na-laatste dag dat het Carnaval van Barranquilla wordt gevierd. Wat is er allemaal gebeurd? Het leven lag de afgelopen dagen totaal stil in de 2e carnavalshoofdstad van de wereld.


Het begon op 4 februari met de kroning van de Koningin van het Carnaval de Barranquilla 2016. Marcela Garcia Caballero had de eer om gekroond te worden. Die dag waren er maar liefst meer dan 500 dansers op het podium de dansen van de verschillende thema’s uitbeelden.

Op 6 februari was er de ‘Batalla de flores’, de strijd der bloemen. Deze optocht werd georganiseerd in 5 gedeeltes die ieder een eigen thema hadden. Er waren 20 praalwagens te bewonderen. Een dag later op 7 februari ging de grote optocht van de Carnaval van Barranquilla 2016 van start.

Deze optocht droeg de essentie van Carnaval de Barranquilla uit met daarin veel aandacht voor de traditie van de carnaval en de inheemse dansen en kostuums stonden centraal. Er waren meer dan 153 groepen die de Colombiaanse folklore uitdroegen.


Vandaag staat in het teken van muziek. Grote artiesten zoals Silvestre Dangond, Gente de Zona, Jorge Celedon en Alfredo Gutierrez zullen een ode brengen aan de vallenato als ‘Cultureel erfgoed aan de mensheid’, deze titel kreeg het muziekgenre vallenato van de UNESCO afgelopen najaar.

Foto’s Carnaval de Barranquila

Morgen wordt het carnaval traditioneel afgerond door de ‘vastenavond’. Er worden een aantal dansen uitgevoerd die een grote traditie hebben en sommige hiervan worden al 48 jaar uitgevoerd. Er komen meer dan 63 dansers bij elkaar.

Colombiaans.nl – Entertainment en traditie:
Carnaval de Barranquilla

Foto’s: carnavaldebarranquilla & marcelagarciacp

Mobiele versie afsluiten