Site pictogram Colombiaans.nl

Broer van Alvaro Uribe opgepakt voor moord

Broer van Alvaro Uribe opgepakt voor moord
globalsoccershop

Broer van Alvaro Uribe opgepakt voor moord. Gisteren werd Santiago Uribe, de broer van ex–president én senator Alvaro Uribe, opgepakt in Medellín op verdenking van moord en samenzwering. Hij wordt ervan beschuldigd de paramilitaire groep “Los Doce Apostoles” te hebben opgericht en te hebben gesteund in de jaren ’90.

Deze paramilitaire groepering opereerde in verschillende gemeentes van de Colombiaanse departement, Antioquia. Er zijn drie getuigen, ex–politie majoor Juan Carlos Meneses die in de jaren ’90 samenwerkte met deze groepering, en drie ex–paramilitaire leiders: Diego Fernando Murillo, Daniel Herrera en Salvatore Mancuso.

De ex-majoor Juan Carlos Meseses zei dat hij in de jaren ’90 het bevel kreeg om samen te werken met deze groepering in de gemeente Yarumal (Antioquia) en dat de groepering onder de leiding was van Santiago Uribe.

Diego Fernando Murillo liet weten dat hij een van de leiders van de paramilitaire groepering AUC (Autodefensas Unidas de Colombia) hoorde zeggen dat hij vrienden was met Santiago Uribe en dat hij de AUC steunde.

Salvatore Mancuso heeft gezegd dat Santiago Uribe de leider was van “Los Doce Aposteles” en dat zij getraind werden op de boerderij “La Carolina” dat eigendom is van de gebroeders Uribe.

Daniel Herrera heeft ook informatie gegeven die duidt op de betrokkenheid van Santiago Uribe. De broer van Alvaro Uribe wordt verhoord en in hechtenis gehouden.

Categorie: Politiek
Broer van Alvaro Uribe opgepakt voor moord

Lees meer over Uribe

» De duistere kant van ex-president Alvaro Uribe
» Colombiaanse ex-president Uribe stopt als senator
» Broer van Alvaro Uribe opgepakt voor moord
» Trump had geheime vergadering met Colombiaanse ex-presidenten Uribe en Pastrana

Mobiele versie afsluiten