Site pictogram Colombiaans.nl

Bar Escobar verandert naam na aanhoudende kritiek

globalsoccershop

Vorig jaar berichtten we het al. Bij de TU Delft was er vorig jaar november een koffiebar geopend dat de naam ‘Escobar’ draagt. Veel Latijns-Amerikaanse studenten wilden dat de bar de naam zou veranderen.

Verheerlijking van een narcoboef

Juan Felipe Garzón Amórtegui ging al eens naar het cafe om vriendelijk verhaal te halen, maar de eigenaar dacht bij de naam ‘Escobar’ niet direct aan een drugsdealer. Men vond het logisch dat dit stond voor een ‘coffee bar’, zei men toen. Maar als je in bar Escobar bent, zie je dat zij foto’s gebruiken in een grid die ook gebruikt wordt in de Narcos-trailer. Men schenkt daarnaast Colombiaanse koffie en heeft een landkaart van Colombia hangen.

Het kwartje valt

Eindelijk is deze gevallen. Dit na aanhoudende druk en kritiek van Latijns-Amerikaanse studenten, die zelfs al een petitie hadden opgestart en herhaaldelijke verzoeken van de TU Delft om de naam te veranderen, is de bar gezwicht. Volgens de eigenaar was Escobar een afkorting voor Espresso Coffee Bar. Maar voortaan zal Escobar door het leven gaan onder de naam: Café Labs.

Bron: Delta TU Delft
foto: Connie van Uffelen

Mobiele versie afsluiten