Site pictogram Colombiaans.nl

Band tussen Colombia en Venezuela op scherpgezet door Maduro

globalsoccershop

De band is al jarenlang een zorgenkind te noemen. Daar waar Colombia buurland Venezuela aan alle kanten probeert te helpen schiet dit telkens in het verkeerde keelgat bij president Nicolas Maduro. Hij haalde hoogstpersoonlijk een Colombiaanse tv-zender van de Venezolaanse buis.

Kritiek is kennelijk onacceptabel, vindt Maduro. Daar waar hij eerder ook al tv-zenders en verschillende uitzendingen schrapten die kritisch op Maduro waren, was het nu de beurt aan de Colombiaanse televisiezender Caracol om te vertrekken uit Venezuela. Caracol-directeur Vargas denkt er het zijne van. “Persvrijheid is hier net zo schaars als voedsel”, snauwde hij als reactie op het besluit van Maduro.

Toegang geweigerd verslaggevers

Ook mochten verslaggevers Venezuela niet meer in, en werd er zelfs apparatuur in beslag genomen. Ook uitzendvergunningen werden niet meer verstrekt aan media die kritisch waren. Deze uitzendvergunningen werden trouwens ook regelmatig weer ingetrokken wanneer tv-media kritisch waren of dreigden te worden.

Santos weigert naar de pijpen van Maduro te dansen

Colombiaanse president Santos is het inmiddels meer dan zat. Santos weigert om de nieuwe grondwetgevende vergadering van Venezuela te erkennen. Maduro had deze ter vervanging van het kritische parlement laten installeren. Daarnaast biedt Colombia onderdak aan de openbaar aanklager Luisa Ortega, die met Maduro brak omdat hij steeds meer macht naar zich toetrok.

Gerelateerd aan Venezuela:
» Avianca stopt met vluchten naar Venezuela
» Colombia kan hoeveelheid vluchtelingen Venezuela niet aan
» Honderden Colombianen vluchten naar Venezuela door aanwezigheid paramilitairen
» Colombianen willen humanitaire hulp buurland Venezuela uitbreiden

Politiek:
Band tussen Colombia en Venezuela op scherpgezet door Maduro

Mobiele versie afsluiten