Site pictogram Colombiaans.nl

BAM! Eerste goud voor Colombia op Olympische Spelen binnen

BAM! Eerste goud voor Colombia op Olympische Spelen binnen
globalsoccershop

We hadden het een paar dagen eerder al een beetje voorspeld en nu is het gelukkig uitgekomen. Óscar Figueroa heeft goud behaald voor Colombia! Het was de eerste gouden plak voor de Colombiaanse sportploeg op de Olympische Spelen in Rio.

In London in 2012 moest Figueroa nog genoegen nemen met de zilveren plak. Afgelopen nacht behaalde hij dan eindelijk zijn felbegeerde gouden plak met gewichtheffen in de categorie tot 62 kilogram.

Het was nog even spannend, want de Indonesiër Irawan zat de Colombiaan erg kort op de hielen. Maar de sterke man uit Indonesië moest zijn meerdere bekennen toen hij zag dat Figueroa 6 kilogram meer “stootte”. Óscar Figueroa drukte even 318 kilogram omhoog en zag dat het goed was.
Hij liet het gewicht vallen en zichzelf ook en begon hard te huilen. Na een kwartier waren zijn tranen van vreugde nog niet gedroogd en deed hij zijn schoenen uit en zette deze voor hem op de grond alsof hij wilde zeggen dat hij ging stoppen.

Tranen voor Colombia

Na afloop gaf hij zijn commentaar. “Ik begon 22 jaar geleden met gewichtheffen. Ik was nog maar 11 jaar oud, nu is het tijd om te stoppen”. Tijdens de podiumscene werd het Colombiaanse volkslied gespeeld en meegezongen door een geëmotioneerde Figueroa en de maar liefst 2000 meegereisde Colombiaanse supporters.

Later kwam Figueroa terug op zijn commentaar van eerder die nacht. “Ik voelde me na mijn prestatie zo emotioneel”. “Ik presteerde vandaag voor mijn land, deze tranen waren voor Colombia, voor hen overweeg ik om nog deel te nemen aan de spelen van Tokyo 2020”.

Ruig randje

Er schijnt een ruig randje aan Figueroa te zitten. Onlangs werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden voor autodiefstal.

Bekijk de prestatie van Figueroa

Bekijk hieronder kort de fantastische prestatie van Óscar Figueroa.
https://www.youtube.com/watch?v=-Wwv65QZN9c

foto Reuters

Mobiele versie afsluiten