Site pictogram Colombiaans.nl

Backpackers bakken pannenkoeken voor ouderen tijdens Kerst

Hoe 4 backpackers de Kerstgedachte bij ouderen eren door pannenkoeken te bakken
globalsoccershop

Leuk maatschappelijk nieuws uit Bogotá. 4 jonge backpackers uit Europa hebben de bewoners van bejaardenhuis “Fundación Vivendo Enfermera” in Bogotá verrast en verwend met ter plaatse zelf gebaken “Nederlandse” pannenkoeken.

Astrid uit Nederland maakt momenteel een rondreis door Zuid-Amerika en vatte het idee op om voor de kerst iets te doen voor de oudere medemens. Zij wilde graag ouderen een onvergetelijke middag verzorgen door het ter plaatse bakken van pannenkoeken. Hiervoor plaatste zij een oproep op Facebook wie in Bogotá, waar zij gedurende de kerst zou verblijven, haar kon helpen om dit idee te realiseren. Ons team van Blu Tulip’s Expat & Travellers, een groep op Facebook welke informatie verstrekt over Colombia, besloot na het lezen van deze oproep haar te helpen om dit prachtige initiatief te realiseren.

Na de nodige telefoontjes werd in samenspraak besloten om afgelopen 26 december de bewoners van het kleinschalig bejaardenhuis “Fundación Vivendo Enfermera” in het noorden van Bogotá te verrassen en een onvergetelijke (kerst)middag te verzorgen.

Astrid kreeg spontaan hulp aangeboden van een drietal andere jonge backpackers welke van het initiatief hoorde en in hetzelfde hostel verbleven: Shannon en Denise uit Nederland en Julian uit Duitsland. Gezamenlijk hebben zij de benodigde inkopen gedaan en op 26 december ter plaatse de pannenkoeken gebakken voor de bewoners. Door de oprechte interesse en belangstelling en gegeven aandacht hebben deze ouderen een onvergetelijke middag gehad, wat zeker tot uiting kwam door de vele verheugde en lachende gezichten

Wij als Blu Tulip’s team mochten hier getuige van zijn en willen onze oprechte complimenten maken voor dit belangeloze initiatief. Jongeren die een rondreis maken, veelal low-budget, maar toch tijd en geld vrij willen maken om dit te doen. Een initiatief wat symboliseert waar Kerstmis om gaat.

Astrid, Denise, Shannon en Julian top wat jullie gedaan en gerealiseerd hebben. Wij hopen dat jullie initiatief navolging krijgt en wij als Bu Tulip’s team zijn altijd bereid om hier waar nodig in te helpen.

Geschreven door:
BertJan Niezing
Blu Tulip’s Expat & Travellers in Colombia

Mobiele versie afsluiten