Site pictogram Colombiaans.nl

Auto met bom Bogotá reed plotseling terrein op

autobom in bogota
globalsoccershop

We gaan nog even verder over het nieuws van de autobom in Bogota. Ondertussen komt er mondjesmaat meer nieuws uit Bogotá. Feit is dat onderzoekers en politie nog weinig willen en kunnen zeggen omdat er verscheidene onderzoeken lopen. Volgens een medewerker reed er op het terrein van de politieacademie opeens een auto het terrein op en ontplofte het voertuig die aan voorlopig 8 mensen het leven kosten en 41 gewonden.

De auto reed het terrein op en reed bijna een aantal agenten aan. Opeens ontplofte deze en ontaarde in een grote explosie‘, zeiden ooggetuigen. Ondertussen zoekt de politie naarstig naar aanwijzingen die meer kunnen vertellen over de daders. President Iván Duque had geen goed woord over voor de daders en noemt de aanslag ‘een laffe daad‘.

Vermoedens…

De vermoedens over een dader gaan richting de ELN. Deze zoekt de onderhandelingstafel, maar kunnen waarschijnlijk nog wel een tijd gaan zoeken. De Colombiaanse regering van Duque is weinig van plan om de bandieten een goede deal te geven zoals de FARC deze eerder wél kreeg van oud-president Santos. Tot zover de update over de autobom in Bogota.

Bekijk de tijdslijn via YouTube

Lees ook

5 doden en 10 gewonden bij autobom Bogotá

Zijbron HLN

Mobiele versie afsluiten