Site pictogram Colombiaans.nl

Atlético Nacional wint Super Cup van Chapecoense

globalsoccershop

Iedereen kent het verhaal van de Braziliaanse club Chapecoense. Zij zouden spelen tegen Atlético in Medellín maar het vliegtuig stortte neer en bijna de gehele selectie en cabin crew kwamen hierbij om het leven. Het ging toen om de finale-wedstrijd van de Copa Sudamericana.

Atlético Nacional schonk toen Chapecoense de bekerwinst. Hierdoor plaatste het Braziliaanse team zich wederom voor de Super Cup (Recopa Sudamericana). Alsof het zo moest zijn troffen beide teams elkaar in de finale. Voetbalfinales worden in Zuid-Amerika vaak in twee wedstrijden gespeeld. Een thuis- en een uitwedstrijd. Een week eerder verloor Atlético Nacional nog met 2-1. Echter kwam gisteren hardhandig een eind al de euforie.

De spelers van Chapecoense arriveerde op uitnodiging van de Burgemeester van Medelliín iets eerder dan normaal en kregen een onderscheiding. In de laatste finalewedstrijd van gisteren moest Chapecoense zijn meerdere erkennen. Atlético was niet te stoppen en verpulverde Chapecoense door met maar liefst 4-1 te winnen.

Opstelling:
Franco Armani; Daniel Bocanegra, Francisco Nájera, Alexis Henríquez, Farid Díaz; Diego Arias (Juan P. Nieto, 91’), Aldo Leao Ramírez (Elkin Blanco, 71’), Macnellly Torres, Andrés Ibargüen (Cristian Dájome, 93’), Arley Rodríguez en Dayro Moreno.

Goals aan Colombiaanse zijde werden gemaakt door D. Moreno (2e en 67e minuut), A. Ibargüen (31e en 80e minuut)

Bekijk de samenvatting

https://www.youtube.com/watch?v=JleI-UZmTNs

foto Reuters

Mobiele versie afsluiten