Site pictogram Colombiaans.nl

Atletico Nacional in finale Copa Libertadores!

Atletico-Nacional-in-finale-Copa-Libertadores
globalsoccershop

Ajax moet hem nog even missen, want verdediger Davinson Sánchez heeft afgelopen woensdagnacht met Atlético Nacional, de finale van de Copa Libertadores bereikt! De laatste keer dat “de Groenen” deze bereikten was in ’95 en ’89. In 1989 wonnen zij de Copa met onder andere Andrés Escobar, Alvarez en Higuita in het elftal. Als ze hem in ’95 hadden gewonnen, hadden zij tegen Ajax gespeeld voor de wereldbeker in plaats van Gremio.

Atlético Nacional was in twee duels te sterk voor de Braziliaanse opponent São Paulo. Deze werd verslagen in de uitwedstrijd met 0-2 en woensdagnacht met 2-1. De gemoederen in dit duel liepen hoog op. Dat leidde tot 2 rode kaarten aan São Paulo’s zijde. Veteraan Lugano en Wesley kregen de rode kaart gepresenteerd en konden inrukken. Sánchez speelde de hele wedstrijd mee en wil Atlético Nacional met opgeheven hoofd, en natuurlijk, de Copa Libertadores, verlaten.

In de finale moet Atlético Nacional het opnemen tegen of Boca Juniors of Independiente Del Valle. Dat wordt vannacht bekend als het laatste duel tussen deze beide teams wordt gespeeld. De eerste wedstrijd eindigde in een zege voor het Ecuadoriaanse Independiente Del Valle met 2-1.

De Copa Libertadores is de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League en staan zeer hoog aangeschreven. De finale wordt in twee duels gespeeld. De datum van de finaleduels zijn 20 en 27 juli.

Bekijk hieronder de samenvatting

https://www.youtube.com/watch?v=rbyNsgrd0AI

Mobiele versie afsluiten