Site pictogram Colombiaans.nl

All eyes on Quintana

globalsoccershop

Morgen begint de Tour de France. Zaterdag start de tijdrit in Utrecht. Ook doet wielrenheld Nairo Quintana mee. De Colombiaan is één van de grootste favorieten van de Ronde van Frankrijk. Quintana rijdt voor Movistar en koos voor een andere voorbereiding dan andere. Hij reed de Route du Sud en trainde in Colombia. Hij zei hierover: “Door gewoon bij mij thuis te trainen, sla ik twee vliegen in één klap. En, ik kan bij mijn familie en vrienden zijn én ik kan in mijn leefwereld zijn. En ook in Colombia wordt ik gecontroleerd. Europa is al vaak en lang genoeg mijn leefwereld geweest.”

“Het grootste voordeel voor mij dat ik bij mij thuis in Boyacá op grote hoogte kon trainen, ik hoef daarvoor niet naar Tenerife te kamperen op een vulkaan zoals anderen wel doen.” Quintana ging nog even door omdat zijn concurrent Nibali het nodig vond om Quintana een beetje voor lul te zetten met de opmerking: “en waar is Quintana”. Quintana vervolgt: “De opmerking maakte me kwaad. Ze doen alsof Colombia een verloren land ver weg is, met alleen jungle ver weg van alles en iedereen. Twee jaar geleden ging er ook een raar verhaal over mij rond. Ik was een kind an een straatarm gezin. Maar men hoeft zich geen zorgen te maken over mij. Mijn ouders zijn niet rijk, maar ook niet arm.”

“Uit respect voor mijn tegenstanders zeg ik niet dat ik gá winnen… ik wíl winnen”.

De Italiaan en concurrent Vincenzo Nibali maakte tijdens het Criterium du Dauphine de opmerking: “En waar is Quintana?” Hij vroeg zich hardop af waar Quintana uithing en suggereerde hiermee dat de Colombiaan de dopingcontroles ontweek.

Nairo Quintana is 25 jaar en renner van Movistar en baarde in 2013 opzien doordat hij tweede werd tijdens zijn Tourdebuut. Hij pakte de bolletjestrui en de witte trui.

Mobiele versie afsluiten