Site pictogram Colombiaans.nl

Ajax doet bod op Colombiaan Quintero

Colombiaan Quintero
globalsoccershop

Colombiaan Quintero is in beeld bij Ajax. De Amsterdamse club is in zijn zoektocht naar middenvelders wederom in Zuid-Amerika beland, Argentinië om precies te zijn. Ajax is niet de enige gegadigde. Ook het Italiaanse Genoa zou inmiddels een bod hebben neergelegd maar werd door River Plate afgeslagen.

Blessures

Juan Fernando Quintero werd de afgelopen maanden veelvuldig geplaagd door blessures die hem een half jaar aan de kant hielden maar is nu weer fit en klaar om te gaan spelen voor zijn club. Hij had last van een kruisbandblessure. De Colombiaans international verlengde vorig jaar nog zijn contract tot 2022. Bij River Plate speelde hij tot nog toe 53 wedstrijden waarin hij 9 keer tot scoren kwam en 6 assists afleverde.

Clubhopper

De 27-jarige Quintero heeft voor zijn jonge leeftijd verschillende clubs achter zijn naam staan. Hij begon bij Envigado en speelde kort bij topclub Atlético Nacional en verliet Colombia toen voor achtereenvolgens Pescara (Italië), FC Porto (Portugal), Stade Rennes (Frankrijk), keerde terug in Colombia bij Independiente en vertrok in 2018 naar River Plate.

Bod van 15 miljoen euro

De Colombiaans international die buiten Colombia grote talenten werd toegedicht is geliefd, maar ook vinden critici dat hij zijn talent meer moet laten spreken. Ajax heeft volgens wel ingelichte bronnen een bod neergelegd van 15 miljoen euro bij de Argentijnse topclub. De Colombiaan Quintero zou een zogenoemde ‘ontsnappingsclausule’ hebben staan in zijn contract van 22 miljoen dollar en zijn club zou het gedane bod door de Amsterdammers serieus in overweging nemen.

Mocht het ervan komen dan zou Ajax met de komst van ‘Quinterito‘ alvast inspelen op het vermoedelijke vertrek van sterspeler Hakim Zyech. Fernando Quintero won bij River Plate de Supercopa Argentina (2017), Copa Libertadores (2018) en als jeugdinternational het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder 20 jaar (2013). We houden je op de hoogte!

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten